Skip to content

Rahoitusalalle ylityökielto ja vapaa-ajalla matkustuskielto tiistaina 8. marraskuuta

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut katkesivat maanantaina 7.11.2011 myöhään illalla tuloksettomina. Ala on ollut sopimuksettomassa tilassa 1.11. alkaen. Neuvotteluissa Finanssialan Keskusliitto FK:lle ei kelvannut YTN:n esittämä raamisopimuksen mukainen palkkaratkaisu. FK:n neuvotteluhalukkuudesta kertoo jotakin se, että pienemmistäkään tekstikysymyksistä kuten parisuhteen rekisteröimispäivän vapaasta tai työvuorolistojen antamisesta kolmea viikkoa aiemmin ei haluttu neuvotella. Myöskään matkakustannusten korvaamisesta verohallinnon ohjeiden mukaisesti tai työaikapankkisuositusta ei haluttu viedä eteenpäin.

Neuvottelujen vauhdittamiseksi YTN:n ja Ammattiliitto Pron jäsenet aloittavat ylityökiellon ja vapaa-ajalla matkustuskiellon tiistaina 8. marraskuuta klo 6.00 alkaen rahoitusalan työehtosopimuksen alaisissa  yrityksissä pois lukien Nordea-konserni. Ylityökielto ei koske työterveyshuoltoa.

Mitä ylityökielto ja vapaa-ajalla matkustuskielto tarkoittavat?

Ylityökiellon aikana työntekijät tekevät ainoastaan työsopimuksessa määritellyt päivittäiset ja viikoittaiset säännölliset työtunnit (tyypillisesti 7,5 h/pv ja 37,5h/vko). Työaika voidaan sijoittaa päivään liukuvan työajan joustojen mukaisesti, mutta esimerkiksi liukumasaldoja ei kasvateta. Näin ollen tullessasi töihin esimerkiksi klo 9.00 ja pitäessäsi päivän aikana puolen tunnin mittaisen ruokatauon, päättyy työpäiväsi klo 17.00.

Vapaa-ajan matkustuskiellon aikana työntekijät sitoutuvat matkustamaan työtehtävien vuoksi ainoastaan säännöllisen työajan puitteissa. Näin ollen työmatkalle lähdetään aikaisintaan liukuvan työajan alkaessa ja matkalta palataan tästä lukien päivittäisen säännöllisen työajan päättyessä. Mikäli työmatkaa ei ole mahdollista suorittaa säännöllisen työajan puitteissa, työmatka peruuntuu tai siirtyy.

Neuvotteluja rahoitusalan työehtosopimuksesta on käyty 1.9.2011 alkaen. Työnantaja ei ole koko aikana ollut halukas aidosti neuvottelemaan sopimuksen tulevaisuudesta, eikä antanut vastaesityksiä palkansaajapuolen, YTN:n, Pron ja Nordean Nousun, tekemiin esityksiin.

Lisätietoja rahoitusalan tilanteesta :

Päivystyspuhelin: 040 195 3771 arkisin klo 8.00 – 18.00

Sähköposti: rahoitus@ytn.fi

Skype: YTNRAHOITUS (huom. kaikki isolla) arkisin klo 8.30 – 11.30

www.facebook.com/ytnfinanssiala

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu