Skip to content

Rahoitusalan asiantuntija ja esimies- Pidäthän huolta oikeuksistasi!

Julkaistu

Kategoriat

Palkaton työ ei kannata -kellokorttikampanja

Olet saanut ns. kellokorttikampanjan, joka muistuttaa siitä, miten helposti ylitöitä kertyy ja että ne kannattaa kirjata. Kirjaamattomat ylityöt jäävät myös korvaamatta. Menetät euroja sekä palkassa että sosiaalisia etuuksia maksettaessa ja eläkepalkkasi jää pysyvästi pienemmäksi. Näissä asioissa kannattaa olla itse aloitteellinen ja huolehtia siitä, että ylitöistä maksetaan asiaankuuluvasti.

Palkaton ylityö on myös osa harmaata taloutta. Sinä menetät, mutta niin menettää myös yhteiskunta saamattomien verotulojen muodossa. Siitä kärsii kaikki.
Lue lisää: ytnfinanssiala.fi

Kollegalle kanssa
Onhan työtoveri oman akavalaisen liittonsa jäsen

YTN pitää akavalaisten jäsenten puolia työelämässä. Kun neuvottelemme finanssialan asiantuntijoiden ja esimiesten työelämään liittyvistä kysymyksistä, kuuluu äänemme sitä paremmin, mitä enemmän meitä on. Tällöin voimme myös entistä paremmin keskustella meille tärkeistä asioista: työaikaan ja matkustamiseen liittyvistä kysymyksistä, työntekijöiden ja työnantajien välisestä yhteistyöstä sekä esimiestyöhön liittyvistä kysymyksistä.

Olemme YTN-yhteistyössä tehneet Kollegalle kanssa -jäsenkampanjan.Voit lähettää kollegallesi suosittelukortin ja kehottaa häntä liittymään oman akavalaisen liittonsa jäseneksi. Sitä kautta hän on myös mukana YTN:ssä. Kun kollegasi saa suosittelukortin, se ohjaa hänet kampanjasivuille, joilla hän voi opiskelualan ja tutkintotietojen perusteella valita oman akavalaisen liittonsa.

Jäsenyys kannattaa aina

Oma liitto on kuin vakuutus: se tarjoaa yksilöllistä ja kollektiivista edunvalvontaa sekä urapalveluja ja turvaa työelämän yllättävissä käänteissä.Kun kollegasi toimittaa jäsenhakemuksensa YTN:ään, hän saa lisäetuna Superlahjakortin, arvoltaan 25 EUR.
Pidä huolta kollegasta ja lähetä hänelle suosittelukortti osoitteesta:
www.kollegallekanssa.fi

Kolmen vuoden aikana palkkakeskusteluista vähintään kerran palkankorotus

Jos kolmena viime vuotena olet jäänyt palkkakeskusteluissa ilman palkankorotusta tai jos palkankorotus on jokaisena vuotena ollut alle puolet palkkakeskustelussa jaettavasta keskimääräisestä korotuksesta, asia on TES:n mukaan käsiteltävä palkkatoimikunnassa. Jos palkkakeskustelujen perusteella et ole saanut palkkaasi korotusta kolmeen vuoteen, ole yhteydessä yhteyshenkilöösi. Hän pitää huolta siitä, että asia tulee palkkatoimikunnan käsittelyyn.

Työehtosopimuksen mukaan palkkakeskustelussa arvioidaan työntekijän pätevyyttä ja suoriutumista työtehtävissään. Korotuksen maksamatta jäämiselle ei siten kelpaa perusteeksi esimerkiksi se, että toimihenkilön palkka on jo valmiiksi korkea tai että korotuksilla palkitaan pelkästään myynnissä menestyneitä.
Lue lisää: www.ytnfinanssiala.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu