Skip to content

Rahoitusalan lakonuhka 28.-29.12.

Ammattiliitto Pro ja Ammattiliitto Nousu antoivat alalle 13.12. lakkovaroituksen. Mahdollinen työnseisaus ei koske YTN-liittojen jäseniä. Työriidan sovittelu käynnistyi 17.12. valtakunnansovittelijan johdolla. YTN on mukana sovittelussa, vaikka ei ole tämän työriidan osapuoli.

Mikäli nämä työtaistelutoimet toteutuvat 28.-29.12. ja YTN-liiton jäsen osallistuu muiden liittojen työnseisauksiin, maksetaan hänelle lakkoavustus samoin perustein kuin Pro ja Nousu maksavat jäsenilleen. Mahdollisen työtaistelun toteutuessa julkaisemme verkkosivuillamme lomakkeen, jonka kautta lakkoavustusta voi hakea.

Rahoitusalalle 8.12. annettu ylityökielto on edelleen voimassa, lisätietoja ja käytännön ohjeita ylityökiellosta löydät täältä. Neuvotteluissa suurimmat kiistakysymykset koskevat lauantai- ja sunnuntaityötä sekä jaksotyötä.

Rahoitusalan työehtosopimuksen sopijaosapuolet ovat työantajia edustavat Finanssiala FA ja Palvelualojen työnantajat Palta sekä palkansaajia edustavat YTN, Ammattiliitto Pro ja Nousu.

Mistä lisätietoja?

Rahoitusalan ylityökieltoa ja neuvottelutilannetta koskeviin kysymyksiin vastaamme päivystyspuhelimessamme numerossa 040 – 352 3671 arkisin klo 9-15 numerossa tai voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse osoitteeseen finanssi@ytn.fi.

Huolehdithan, että yhteys- ja työpaikkatietosi ovat ajantasalla oman
YTN-liittosi jäsenrekisterissä, jotta saat neuvotteluja koskevat
uutiskirjeet ajantasaisesti sähköpostiisi.

Viestimme neuvottelutilanteen etenemisestä verkkosivujemme ja uutiskirjeiden lisäksi sosiaalisen median kanavissamme:
facebook.com/ytnfinanssi
twitter.com/YTN_ry

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu