Skip to content

Rahoitusalan lakonuhka leijuu ilmassa

Sovittelu jatkuu tänään kello 15. Sovittelun kulusta tiedotetaan sähköpostilla, Facebook-sivulla www.facebook.com/ytnfinanssiala sekä nettisivulla www.ytnfinanssiala.fi heti, kun jotain tiedotettavaa on.

Jos sovinto tänä iltana saadaan, sekä lakko että työsulku perutaan, ja työskentely huomisaamuna jatkuu normaalisti.

Jos taas sovintoa ei saada, lakko lakkoyrityksissä alkaa huomenaamuna kello 6. Lakko koskee kaikkia näissä yrityksissä työskenteleviä YTN-liitttojen jäseniä. Jossain paikoissa on ohjeistettu, että työpuhelimet tarvitsee jättää työnantajalle jo tänään. Sinänsä työnantaja ei voi vaatia sitä, koska lakosta ei ole vielä varmuutta. Saattaa kuitenkin olla helpompaa jättää puhelin työnantajalle jo tänään, kun palauttaa se lakon alettua aamukuudelta. Joissakin paikoissa työnantaja on ilmoittanut, että puhelimia ei tarvitse palauttaa lakon ajaksi, joten silloin ongelmaa puhelimen palauttamisesta ei ole.

Jos lakko alkaa, lakossa ollaan ja töihin ei tulla. Niissä yrityksissä, missä lakkoa ei ole, tehdään omia töitä kuten ennenkin, ei siis lakonalaisia töitä. YTN ei harrasta laittomia tukilakkoja.

Perjantaina mahdollisesti alkavasta työsulusta tiedotamme lisää lähempänä. Työsulkuohjeistus löytyy nettisivulta http://ytnfinanssiala.fi/tyosulkuohje. Työsulun alkaminen ei vaikuta lakkoon, vaan lakko jatkuu kuten ennen työsulkuakin.

Lakossa 23. marraskuuta alkaen:
Sampo Pankin ja Danske Bank A/S, Helsingin sivuliike, Kaupintie 3:ssa toimivat yksiköt, ei kuitenkaan Pohjois-Helsingin konttori
FD Finanssidatan kaikki yksiköt
OP-Palvelujen kaikki yksiköt
Samlinkin kaikki yksiköt

YTN tiedottaa jäsenilleen asiasta sähköpostitse ja tekstiviestitse huolehdithan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla liittosi rekisterissä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu