Skip to content

Rahoitusalan neuvottelut jatkuvat tänään tiistaina klo 15.00

Julkaistu

Kategoriat

Neuvottelut käynnistettiin lähes kuukauden tauon jälkeen uudelleen maanantai-iltana 31.10. Eilisissä neuvotteluissa YTN esitti, että alan neuvotteluratkaisu tehdään yhteiskuntaa vakauttavan raamisopimuksen mukaisesti.

Raamiratkaisu neuvoteltiin ennen lokakuun puoliväliä, mutta rahoitusalan työnantajia edustava Finanssialan Keskusliitto ei vielä maanantaina ilmaissut, haluaako se neuvotella työehtosopimusta työmarkkinakeskusjärjestöjen yhteisen mallin pohjalta.

Nyt jo yli 2 kuukauden ajan käytyjen neuvottelujen aikana FK ei ole tehnyt YTN:n esityksille yhtään vastaesitystä. FK ei myöskään ole tehnyt koko neuvotteluaikana rahaesitystä tai muuta esitystä, joka osoittaisi todellista neuvotteluhalukuutta.

Rahoitusalalla siirtyi sopimuksettomaan tilaan

Rahoitusalalla alkoi tänään 1.11. sopimukseton tila työehtosopimuksen päätyttyä. Sopimukseton tilaa jatkuu kunnes uusi työehtosopimus solmitaan.

Sopimuksettoman tilan aikana noudatetaan aiemmin voimassa olleen työehtosopimuksen määräyksiä niin sanotun jälkivaikutuksen nojalla. Työntekijän työsuhteen ehdot eivät siis muutu, vaikka työehtosopimuksen voimassaolo päättyy.

Työehtosopimus sitoo osapuolia työrauhaan. Sopimuksettomassa tilassa työrauhavelvoite ei ole voimassa. Joskus sopimusneuvotteluiden vauhdittaminen vaatii työtaistelutoimenpiteitä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu