Skip to content

Rahoitusalan sovittelu alkoi tänään

Sovintoesitystä ei tämänpäiväisissä neuvotteluissa vielä saatu. Sovittelu jatkuu keskiviikkona 16.11.11.

Jos sovintoa ei saada aikaan, lakko alkaa 23.11. Mahdolliseen lakkoon osallistuisi noin 3 000 esimiestä ja asiantuntijaa Sampo Pankin Kaupintien toimipisteestä ja OP-palveluista. Mukana olisivat myös FD Finanssidata ja Samlink. Lakon ajalta ammattiliitot maksavat jäsenilleen lakkoavustusta 50 eur/päivä. Kenenkään ei tarvitse etukäteen kertoa aikooko osallistua lakkoon. Työnantajalla ei myöskään ole oikeutta tiedustella työntekijän järjestäytymistä, eikä kellään ole velvollisuutta sitä kertoa.

Työsulku puolestaan alkaisi 25.11. ja se koskisi lähes koko rahoitusalaa (ks. lista viestin lopussa). Työsulussa työnantajapuoli estää töihin pääsyn ja keskeyttää palkanmaksun. YTN-liittojen jäsenten ei tule tukea työsulun toteutumista ilmoittamalla jäsenyydestään. Työsulun aikana kaikki tulevat töihin. Työnantajan kuuluu ilmoittaa, keitä sulku koskee. Jos työnantaja ei ilmoita sulun koskevan juuri sinua, työskentely kuten myös palkansaanti tapahtuu normaalisti. Jos sinulle ilmoitetaan, että työskentelysi estetään, saat liitostasi avustusta vastaavasti kuin lakon aikana.

Työnantajalla ei ole oikeutta kysyä, kuuluvatko työntekijät liittoon. Missään tapauksessa kenenkään ei tarvitse kertoa, onko järjestäytynyt vai ei. Työnantajan ei sitä tarvitse eikä kuulu tietää, sillä Suomessa on perustuslain mukainen ammatillinen yhdistymisvapaus. Jos työnantajasi utelee jäsenyydestäsi, ilmoita siitä välittömästi YTN:n päivystyspuhelimeen 040 195 3771 (avoinna klo 8-18) tai sähköpostiin rahoitus(a)ytn.fi.

Ylityö- ja vapaa-ajalla työasioissa matkustuskielto ovat edelleen voimassa. Tee siis vain työsopimuksesi mukaista työaikaa äläkä kasvata liukumasaldoa. Ylityökiellosta on ohjeistus sivulla http://ytnfinanssiala.fi/27.

Lakossa 23. marraskuuta alkaen:
Sampo Pankin ja Danske Bank A/S, Helsingin sivuliike, Kaupintie 3:ssa toimivat yksiköt, ei kuitenkaan Pohjois-Helsingin konttori
FD Finanssidatan kaikki yksiköt
OP-Palvelujen kaikki yksiköt
Samlinkin kaikki yksiköt

Työsulun ulkopuolella olevat yritykset:
Carnegie Investment Bank Ab, Finland Branch
Citibank International PLC
Credit Agricole Corporate and Investment Bank, Helsingin sivukonttori
Danske Invest Rahastoyhtiö Oy
Deutsche Bank AG, Helsingin sivukonttori
Dnb Nor Bank Asa Filial Finland
IKANO Bank SE, Suomen sivuliike
J.P. Morgan Europe Limited, Helsingin sivuliike
Nordnet Bank AB, Suomen sivuliike
The Royal Bank of Scotland Plc, Finnish Branch
American Express Services Europe Ltd
Automatia Pankkiautomaatit Oy
FD Finanssidata Oy
Fidenta Oy
Luottokunta
NASDAQ OMX Nordic Oy
Paikallispankkien PP-Laskenta Oy
Samlink Oy Ab

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu