Skip to content

Rahoitusalan sovittelu jatkuu 20.3.

Rahoitusalan sovittelu jatkui tänään aamupäivällä. Valtakunnansovittelijan mukaan tapaaminen ei tuonut olennaista uutta pitkään jatkuneen pattitilanteen ratkaisemiseen. Sovittelua kuitenkin jatketaan ensi viikolla. Seuraava tapaaminen on tiistaina 20.3.2018 klo 18.

Suurin kiistakysymys on viikonlopputyön tekemisen menettelytavoista ja ehdoista rahoitusalalla. Työntekijät haluavat edistää viikonlopputyötä paikallisen sopimisen kautta, kun taas työnantajat haluavat varmistaa viikonlopputyön tekemisen mahdollisuuden työnantajan työnjohto-oikeudella siinäkin tapauksessa, että paikallista sopimusta ei saada yritystasolla neuvoteltua ja vapaaehtoisia viikonlopputyön tekijöitä ei ole riittävästi.

Alalla lakonuhkia

Ammattiliitot Nousu ja Pro ovat jättäneet ilmoitukset uusista lakoista:

  • Nordean Suomen toiminnot 3.4. – 6.4.2018
  • Osuuspankkiryhmä 26.3-29.3.2018
  • Säästöpankkiryhmä ja muualla rahoitusalalla 9.4-12.4.2018.
  • Danske Bank 9.4-12.4.2018.

Työtaistelutoimet eivät koske YTN-liittojen jäseniä. Jäsenemme pitäytyvät mahdollisten lakkojen aikana omissa tehtävissään.

Ylityökielto edelleen voimassa

Joulukuussa alalle asetettu ylityökielto on voimassa toistaiseksi. Myös YTN-liittojen jäsenet ovat sen piirissä. Lisätietoja ylityökiellosta löydät täältä.

Lisätietoja päivystyspuhelimesta

Päivystyspuhelimemme palvelee arkisin kello 10-15 numerossa 040 – 352 3671 ja sähköpostitse tavoitat meidät osoitteesta finanssi@ytn.fi

Tilanteen etenemisestä kerromme lisää jäsenviestien lisäksi myös verkkosivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissamme:
facebook.com/ytnfinanssiala
twitter.com/YTN_ry

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu