Skip to content

Rahoitusalan työehtosopimuksen keskeinen sisältö

Rahoitusalan uusi työehtosopimus tulee voimaan 1.12.2016. Sopimus on kilpailukykysopimuksen mukainen ja voimassa 30.11.2017 saakka.

Työajan pidentäminen 24 tunnilla vuodessa

Kilpailukykysopimuksessa sovittiin työajan pidentämisestä 24 tunnilla vuodessa 1.1.2017 lähtien ansiotasoa muuttamatta.

Rahoitusalalla pidennyksen toteutustavasta sovitaan paikallisesti yritystasolla joko YTN:n yritysyhdistyksen tai yhteyshenkilön kanssa. Mikäli paikallisissa neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, toteutetaan pidentäminen pidentämällä viikkotyöaikaa puolella tunnilla. Tällöin säännöllinen työaika on arkipäivisin (ma-pe) 7-8 tuntia vuorokaudessa siten, että se on 37,5 tuntia viikossa.

Työajan pidennyksestä 24 tunnilla 1.1.2017 alkaen sovitaan paikallisesti. Ryhmissä ja konserneissa (OP Ryhmä, Nordea, Danske Bank ja Paikallisosuuspankit) YTN-liittojen jäseniä edustajat YTN:n yritysyhdistykset. Muissa rahoitusalan yrityksissä paikalliset sopimukset tehdään YTN:n yhteyshenkilön kanssa.

Suosittelemme kaikkia jäseniämme liittymään oman yritysyhdistyksensä jäseneksi. Näin saat tärkeää tietoa omaan työsuhteeseesi liittyvistä asioita ja pääset vaikuttamaan yrityksesi asioihin!
Lisätietoja: Yritysyhdistykset

Joustavien työaikamallien kehittämiseen huomiota

Rahoitusalan uusi työehtosopimus sisältää liittojen suosituksen eri työaikamallien kehittämisestä. Liitot suosittavat, että osana henkilöstösuunnitelmaa kartoitetaan mahdollisuudet liukuvan työajan järjestelyihin, työaikapankkien käyttöönottoon, etätyön edistämiseen ja liikkuvan työn olosuhteisiin.

Hyvinvoiva finanssiala – hanke jatkuu

Finanssialan yhteistä Hyvinvoiva finanssiala – hanketta jatketaan. Liittojen välisestä hankkeesta painopiste on tarkoitus siirtää työpaikkojen omiin kehittämishankkeisiin. Kannustammekin teitä olemaan aktiivisia omilla työpaikoillanne ja ajamaan työhyvinvointia edistäviä toimenpiteitä!

Sopimuksen kokonaisuudessaan löydät Työehtosopimukset -sivulta.

Lisätietoja työehtosopimuksesta saat YTN finanssialan asiamiehiltä sekä oman pankkisi YTN-yhteyshenkilöiltä!

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu