Skip to content

SKOLin laskutustilasto 2012: Vienti ja henkilöstömäärä kasvoivat, kotimarkkinat ennallaan

Julkaistu

Kategoriat

Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liiton SKOLin jäsenyritysten toiminta kasvoi viisi prosenttia vuonna 2012. Pääosa kasvusta tuli vientihankkeista, viennin kasvu koko alalla oli 17 prosenttia.

Kotimarkkinoilla kasvu jäi vaatimattomaan kahteen prosenttiin, kotimaisten teollisuus- ja infrainvestointien junnatessa edellisvuoden tasolla. Valopilkkuna kotimarkkinoilla oli kuitenkin talonrakennussuunnittelun kahdeksan prosentin kasvu edellisvuodesta.

SKOLin jäsenyritysten kokonaislaskutus vuonna 2012 oli 1 270 miljoonaa euroa (1 210 miljoonaa euroa  v. 2011). Kotimaisia töitä tehtiin 1 000 miljoonalla eurolla ja ulkomaisia töitä 270 miljoonalla eurolla. Jäsenyritykset arvioivat laskutuksen kasvavan kuluvan vuoden aikana noin seitsemän prosenttia.

SKOLin 205 jäsenyrityksen ja yritysryhmän kokonaishenkilömäärä oli vuoden 2013 alussa 14 874 henkeä. Alan henkilöstö kasvoi vuoden aikana noin 700 hengellä eli viisi prosenttia. Jäsenyritysten keskimääräinen laskutus henkilötyövuotta kohden oli 88 000 euroa, joka on sama luku kuin vuonna 2011.

Suurin konsulttiyritys oli Pöyry Finland, jonka kokonaislaskutus Suomessa tuotetuista konsulttipalveluista oli 164 miljoonaa euroa. Toisena oli Swecon ja FMC Groupin yritysryhmä 150 miljoonalla eurolla ja kolmantena Ramboll Finland 109 miljoonalla eurolla. Seuraavina olivat suuruusjärjestyksessä Etteplan, Neste Jacobs, Citec, FCG Finnish Consulting Group, Elomatic, Sito ja Granlund.

Tutustu laskutustilastoon SKOLin sivuilla (pdf)

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu