Skip to content

Sovittelusta keskinäiseen neuvonpitoon

Julkaistu

Kategoriat

Teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työriidan sovittelu alkoi tänään keskiviikkona 26.10. valtakunnansovittelija Esa Longan johdolla.

Lonka ohjasi YTN:n ja Teknologiateollisuuden neuvottelijat neuvottelemaan keskenään tänään ja huomenna torstaina. Sovittelijan luo palataan taas perjantaina 28.10.

YTN tavoittelee sovintomenettelyssä

o tekstikysymyksiä, jotka jäivät neuvotteluissa auki
o sovintolautakunnan poistoa työehtosopimuksesta
o valtakunnallisen raamin mukaista palkkaratkaisua samanlaisena kuin Metalliliitto ja Pro saivat

Kaikista näistä on tullut runsaasti esityksiä, toiveita ja vaatimuksia sekä luottamismiehiltä että yksittäisiltä jäseniltä.

Lakkovalmistelut täydessä käynnissä

Kun sovittelu on vihdoin alkanut ja neuvottelut kuumimmillaan, YTN:n neuvottelijat tarvitsevat kaiken tuen. Ylemmille toimihenkilöille ei tarjota automaattisesti samantasoista sopimusta kuin Metalliliitolle ja Prolle ilman painostusvoimaa.

Kun ylemmät toimihenkilöt pitäytyvät tiukasti ylityökiellossa ja vapaa-aikana työasioissa matkustamisen kiellossa, työnantajat näkevät, että nyt on tosi kysymyksessä.

Lakkoon valmistaudutaan kaikissa lakkouhan alla olevissa yrityksissä. Lakkovahtiliivit ovat jo tulleet tai tulossa, ja lakkovahtivuoroja ryhdytään jakamaan tuota pikaa.

Ylempien toimihenkilöiden lakko uhkaa alkaa ensi tiistaina 1.11. teknologiateollisuuden suurissa yrityksissä kuten esimerkiksi ABB:llä, Metsossa ja Wärtsilässä. Lakko laajenisi 7.11. uusiin yrityksiin kuten Nokiaan ja Nokia Siemens Networksiin.

Ensi vaiheessa lakko koskisi noin 10 000 teknologiateollisuuden asiantuntijaa ja esimiestä. Toisessa vaiheessa heitä olisi lakossa noin 25 000.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu