Skip to content

Stockmann ei noudata yt-lakia

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Kaupan alan ylempien toimihenkilöiden huoli Stockmannin tilanteesta jatkuu edelleen. Henkilöstöpolitiikassa ei edelleenkään ole nähtävissä käännettä parempaan, sillä henkilöstö sivuutettiin täysin IT-yksikön organisaatiomuutoksessa. Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n mielestä tilanteessa olisi pitänyt käydä yt-lain mukaiset neuvottelut.

– IT-yksikön organisaatiouudistuksesta ei keskusteltu henkilöstön kanssa ollenkaan, vaikka sillä on merkittäviä muutoksia yksilöiden työtehtäviin ja jopa työntekopaikkaan. Tämä ei mielestämme ole yt-lain hengen mukaista, Ville-Veikko Rantamaula Ylemmät Toimihenkilöt YTN:stä  sanoo. – Ongelmat ovat syvällä rakenteissa ja johtamismalleissa. Emme käsitä, miksi työnantajan on niin vaikea keskustella keskeisistä kysymyksistä oman henkilöstönsä kanssa. Uudella toimitusjohtajalla on nyt mahdollisuus tuoda terve johtamismalli taloon, jatkaa Rantamaula.

Stockmannin ongelmat henkilöstöpolitiikan osalta eivät ratkea ellei johto tosissaan panosta vuorovaikutukseen henkilöstön kanssa. Epäterveestä tilanteesta kielii myös se, että esimiesporraskaan ei uskalla nostaa epäkohtia esiin, koska kokevat kehittämisajatuksiensa kaikuvan kuuroille korville sekä epäkohtien esiin nostamisen johtavan vaikeuksiin.

Yrityksen asiantuntijoiden mielestä moni asia ratkeaisi avoimella keskustelulla, jossa myös rakentavan kritiikin antaminen olisi sallittua. Vuorovaikutuksen tulee olla jatkuvaa, eikä pelkästään hetkellinen keino laannuttaa sisäisiä kriisejä. Tilanne on pitkään ollut vaikea ja YTN on huolissaan asiantuntija- ja esimiestyötä tekevien jaksamisesta. Menestyvä yritys hyödyntää omien asiantuntijoidensa ideoita ja tällä hetkellä Stockmannilla näyttää olevan varaa ohittaa tämä mahdollisuus.

– Toivottavasti uusi toimitusjohtaja ottaa huolemme tosissaan, eikä yritä lakaista ongelmakohtia maton alle tai vähätellä tilannetta, Rantamaula toteaa. – Työelämässä usein benchmarkataan Ruotsin käytäntöjä ja nyt esimerkiksi naapurimaan keskustelukulttuurille olisi todella tilausta Stockmannilla!

Lisätiedot:
Ylemmät Toimihenkilöt YTN
Ville-Veikko Rantamaula, kaupan ala p.040 832 6682

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu