Skip to content

Stockmann potkii ulos kolmanneksen asiantuntijoistaan

Stockmann ilmoitti tänään yt-neuvottelujen päätteeksi irtisanovansa 300 työntekijää ja irtisanomiset kohdistuvat valtaosin ylempien toimihenkilöiden henkilöstöryhmään. Neuvottelujen piirissä oli noin 3000 työntekijää ja kesäkuussa yhtiö arvioi yt-neuvottelujen johtavan noin 380 työntekijän vähentämiseen.

– Irtisanomiset eivät valitettavasti ole yllätys, mutta määrä on suuri järkytys, sanoo kaupan alasta vastaava Ville-Veikko Rantamaula Ylemmät Toimihenkilöt YTN:stä. – Vähennykset kohdistuvat lähes kokonaan yhteen henkilöstöryhmään ja näin ollen yhtiön asiantuntijoista irtisanotaan lähes 30 prosenttia, huomauttaa Rantamaula.

– Meillä on suuri huoli jäsentemme jaksamisesta ja irtisanottavien osalta Stockmannin on kannettava vastuunsa riittävillä tukitoimilla, vaatii Rantamaula. – Yhtiön liiketoiminnan tulevaisuuden suunta on jo pitkään ollut hakusessa, mutta harvoin kannattavuutta parannetaan sillä, että merkittävä osa avainhenkilöstöstä laitetaan kilometritehtaalle, Rantamaula muistuttaa.

Lisätiedot:
Ville-Veikko Rantamaula
p. 040 – 832 6682
ville-veikko.rantamaula@ytn.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu