Skip to content

Stockmann suunnannäyttäjä ylempien toimihenkilöiden aseman parantamisessa

Stockmann teki ylempien toimihenkilöiden osalta tänään historiaa allekirjoittaessaan Stockmannin Ylemmät Toimihenkilöt SYT ry:n kanssa sopimuksen henkilöstöedustusjärjestelmästä. Sopimus koskee yrityksen ylempiä toimihenkilöitä. Uusi henkilöstöedustusjärjestelmä lisää avoimuutta ja reiluja pelisääntöjä yhtiön sisällä. 

– Olemme iloisia, että Stockmann otti viestimme vakavasti ja lähti tosissaan kehittämään yhteistyötä kanssamme, sanoo kaupan alan toiminnasta vastaava Ville-Veikko Rantamaula Ylemmät Toimihenkilöt YTN:stä. – Tänään tehty sopimus osoittaa sen, että Stockmann arvostaa ylempiä toimihenkilöitä ja he ovat oma, tunnustettu henkilöstöryhmänsä yhtiössä, Rantaumaula  jatkaa.

Jatkossa ylempien toimihenkilöiden luottamusmies osallistuu Stockmannilla paikallisten sopimusten tekemiseen, valvoo työlainsäädännön ja työehtosopimusten noudattamista, edustaa henkilöstöryhmäänsä hallintoelimissä ja toimii aktiivisena kumppanina kehittämishankkeissa. Myös palkkaukseen liittyviä kysymyksiä on aiempaa helpompi käsitellä yhtiön sisällä.

– Uskomme, että tässä on avain menestyksekkääseen yhteistyöhön ja ennen kaikkea luottamuksen palauttamiseen, sanoo YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari. – Tärkeää on saada Stockmannin liiketoiminta jälleen kannattavaksi ja nyt siinä työssä on mahdollisuus hyödyntää myös ylempien toimihenkilöiden osaamista aiempaa paremmin, Porokari summaa.

Ylemmät toimihenkilöt YTN kiitteleekin Stockmannin johtoa loppuvaiheen rakentavasta neuvotteluilmapiiristä ja toivoo, että sopimus herättää kiinnostusta myös muissa alan yrityksissä ja työnantajaliitossa. Alan ylemmillä toimihenkilöillä ei ole omaa työehtosopimusta ja he ovat useasti jääneet sen vuoksi esimerkiksi kollektiivisesti sovittujen palkkaratkaisujen ulkopuolelle.

– Stockmann toimii suunnannäyttäjänä yhteistyön avaamisessa ylempien toimihenkilöiden kanssa ja sopimuksella on myös laajemmin merkitystä koko toimialalle, Rantamaula arvioi. – Tavoittelemme edelleen omaa työehtosopimusta alan ylemmille toimihenkilöille ja paikallinen sopimus on hyvä askel eteenpäin tässä työssä, kun neuvotteluhalukkuutta ei tähän saakka laajemmin ole löytynyt, toteaa Rantamaula.

Lisätiedot:
Ylemmät Toimihenkilöt YTN

Pertti Porokari, puheenjohtaja
p. 040 583 3476040 583 3476

Ville-Veikko Rantamaula, kaupan ala
p. 040 832 6682040 832 6682

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu