Skip to content

Suunnittelu- ja konsulttialan neuvottelut etenevät sovintolautakuntaan

YTN:n suunnittelu- ja konsulttialan ja Teknologiateollisuuden väliset työehtosopimusneuvottelut eivät ole tuoneet lopullista ratkaisua neuvotteluteitse. Seuraava vaihe on siirtyminen sovintolautakuntaan. Lautakunnan työn käynnistämisestä huolimatta neuvotteluyhteys Teknologiateollisuus ry:n kanssa kuitenkin jatkuu. Mahdolliset etenemiset näissä neuvotteluissa viedään sovintolautakunnalle tiedoksi.

Sovintolautakunta kokoontuu maksimissaan kahden viikon ajan ja pyrkii tekemään neuvotteluosapuolille ehdotuksen ratkaisuksi työehtosopimusneuvotteluissa olleisiin kiistanalaisiin kysymyksiin. Työnantaja- ja työntekijäpuoli joko hyväksyy tai hylkää sovintolautakunnan esityksen.

Sovittelulautakunta koostuu kummankin, työnantajan ja työntekijäpuolen jäsenestä ja heidän yhdessä valitsemastaan puheenjohtajasta. Neuvottelulautakunnan muodostavat YTN:n edustaja, työmarkkinajohtaja Riku Salokannel, Teknologiateollisuus ry:n edustaja lakiasianjohtaja Markus Äimälä ja lautakunnan puheenjohtaja varatuomari Jukka Ahtela.

Lisätietoja:

Petteri Oksa, YTN:n neuvottelupäällikkö p. 040 577 0644
Tuula Aaltola, vastuullinen asiamies p. 040 725 5817

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu