Skip to content

Suunnitteluala neuvotteluihin nousukiidossa

Julkaistu

Kategoriat

Suunnittelualalla palvelujen kysyntä ja työllisyys ovat edelleen hyvällä tasolla. Alan suurimmat yritykset ovat palkanneet kevään ja kesän aikana uutta väkeä parhaiden vuosien tahtiin.

Näin voitiin todeta suunnittelualan ylempien toimihenkilöiden taustaryhmän kokouksessa torstaina 25.8., kun eri yritysten näkymiä käytiin joukolla läpi.

Suurimpien yritysten edustajista koostuva YTN:n taustaryhmä arvioi kokouksessaan työmarkkina- ja neuvottelutilannetta muutenkin ja valmistautui tiukkaan neuvottelurupeamaan. Suunnittelualalle tavoitellaan reaaliansioiden nousua ja kohennusta muihin työsuhteen ehtoihin.

Suunnittelualan ylemmille toimihenkilöille lähetetään luottamusmiesten kautta tällä viikolla jäsenkysely, jolla kartoitetaan jäsenistön näkemyksiä onnistuneen neuvottelutuloksen saavuttamiseksi. Neuvotteluja tuetaan myös lähes 20 kenttäkierrostilaisuudella.

Yhteistyötä tiivistetään edelleen YTN:n teknologiateollisuuden kanssa, sillä molemmat alat neuvottelevat nykyään työehtosopimuksensa työnantajia edustavan Teknologiateollisuus ry:n kanssa.

Suunnittelualan ylempiä toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus on voimassa 30.9. saakka.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu