Skip to content

Suunnittelualan neuvotteluissa ei edistystä

Julkaistu

Kategoriat

Neuvotteluja suunnittelualan ylempiä toimihenkilöitä koskevasta uudesta työehtosopimuksesta jatkettiin maanantaina 26.9.

Tapaamisessa käytiin läpi ylempien toimihenkilöiden YTN:n ja työnantajia edustavan Teknologiateollisuuden neuvottelutavoitteita.

YTN:n suunnittelualan pääneuvottelija Teemu Hankamäen mukaan työnantajaliitto Teknologiateollisuus suhtautuu edelleen torjuvasti YTN:n tavoitteisiin. Myöskään YTN ei ole lämmennyt työnantajaliiton esityksille.

– Aikamoinen pattitilanne ainakin toistaiseksi. Vain sopimuskauden pituudesta näyttäisi tällä hetkellä löytyvän yhteisymmärrys. Ja palkankorotustasosta ei ole päästy keskustelemaan vielä lainkaan, Hankamäki kertoo.

Suunnitteluala hakee teknologiateollisuuden liittojen tapaan 110 euron, mutta vähintään 4 prosentin palkankorotusta nyt syksyllä ja ensi kesänä 60 euron, mutta vähintään 2 prosentin korotusta. Lisäksi listalla on koko joukko työssä jaksamiseen, harmaan talouden kitkentään, matka-ajan korvaamiseen sekä henkilöstönedustajan asemaan liittyviä esityksiä.

Seuraavan kerran neuvottelijat tapaavat perjantaina 30.9. iltapäivällä. Alan työehtosopimus menee umpeen 30.9. yhtä aikaa teknologiateollisuuden eri henkilöstöryhmien työehtosopimuksien kanssa.

Vaikka uutta sopimusta ei syntyisi tämän kuun loppuun mennessä, nykyinen työehtosopimus on edelleen voimassa aina ns. sovintolautakunnan työskentelyn päättymiseen asti. Sovintolautakunnan käyttäminen on mahdollista, mikäli neuvottelut ajautuisivat pattitilanteeseen.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu