Skip to content

Suunnittelualan neuvottelut keskeytettiin

Julkaistu

Kategoriat

Neuvottelut suunnittelualan ylempien toimihenkilöiden tämän vuoden palkankorotuksista keskeytettiin tänään perjantaina 20.5. Uusia neuvotteluajankohtia ei sovittu.

Ylemmät toimihenkilöt YTN tavoittelee tänä vuonna 4,5 prosentin yleiskorotusta suunnittelualalle. YTN jätti palkkatavoitteensa tänään työnantajia edustavalle Teknologiateollisuudelle.

YTN:n suunnittelualan vastaavan asiamiehen ja pääneuvottelijan Teemu Hankamäen mukaan neuvotteluissa ei käytännössä edetty lainkaan.

YTN:n hallitus tarkastelee neuvottelutilannetta ja päättää jatkotoimista torstaina 26.5.

Samassa kokouksessa käsitellään myös teknologiateollisuuden jumiutuneita neuvotteluja. YTN:n työvaliokunta suosittelee hallitukselle, että suunnittelualan ja myös teknologiateollisuuden sopimus sanottaisiin irti 31.5.2011 mennessä päättymään 30.9.

Suunnittelualan taustaryhmä kokoontuu keskiviikkona 25.5. pohtimaan tilannetta.

Suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden palkankorotuksista piti työehtosopimuksen mukaan neuvotella 31.5. mennessä. Jos korotuksista ei synny sopua, työehtosopimus on irtisanottavissa päättymään 30.9.

Suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden kaksivuotinen työehtosopimus on voimassa 30.9.2012 saakka.

Teknologiateollisuuteen kuuluvan Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOLin jäsenyrityksissä työskentelee noin 10 000 ylempää toimihenkilöä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu