Skip to content

Suunnittelualan sopimus sai sinetin

Julkaistu

Kategoriat

Suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus hyväksyttiin maanantaina 11.10. Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n hallituksessa alan taustaryhmän suosituksen mukaisesti.

Myös Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen litto SKOL hyväksyi sopimuksen omassa hallinnossaan. Arkkitehtitoimistojen liitto ATL käsittelee neuvottelutuloksen myöhemmin tässä kuussa.

YTN ja SKOL allekirjoittivat työehtosopimuksen heti maanantaina 11.10. Työehtosopimuksen palkkaratkaisu on syksyn yleisen linjan mukainen eli sekä malli että korotuksen taso noudattelevat teknologiateollisuuden kustannusvaikutukseltaan 1,5 prosentin ratkaisua. Ensi vuoden palkankorotuksista neuvotellaan erikseen keväällä samassa aikataulussa kuin teknologiateollisuudessa.

Palkkaratkaisun lisäksi neuvottelutulos sisältää muutamia tekstimuutoksia, joista merkittävin on vapaa-aikana matkustamisen korvauksen tuntikorotuksen nousu 15 eurosta 17 euroon. Myös viikon palkallinen isyysloma on miesvaltaiselle ja suhteellisen nuorelle alalle tervetullut lisäetu.

Työehtosopimus voimassa 30.9.2012 saakka. Sopimus on kuitenkin irtisanottavissa päättymään 30.9.2011, ellei ensi vuoden palkankorotuksista päästä sopuun toukokuun loppuun mennessä.

Suunnittelu- ja konsulttialan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus on yleissitova, joten myös työnantajaliittoihin järjestäytymättömän yrityksen pitää noudattaa sopimuksen ehtoja.

Yleissitovuus koskee lähes 19 000 ylempää toimihenkilöä. SKOLin ja ATL:n jäsenyritysten palveluksessa näistä ylemmistä toimihenkilöistä on noin 12 000.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu