Skip to content

Syksyn kenttäkierros alkoi Vahaselta

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n suunnitteluala aloitti syksyn kenttäkierroksen keskiviikkona 22.9. Helsingistä Vahaselta. 18 tilaisuuden kenttäkierroksella kerrotaan alan yleisistä työmarkkinanäkymistä, alan palkkauksen ja työehtojen kehityksestä sekä kerrotaan YTN:n työehtosopimustavoitteista.

Kenttäkierroksella YTN haluaa lisäksi kuunnella jäsenkuntansa näkemyksiä ja kokemuksia.

Vahasen tilaisuudessa alan vastaava asiamies Teemu Hankamäki kertoi alan palkkauksen kohentuneen viime vuosina. Teollisuuden vastaavien tehtävien ansioihin on kuitenkin vielä matkaa, vaikka muutaman vuoden takaista eroa on saatu kurottua pienemmäksi.

Ennen tilaisuuden alkua ovella tavattu Vahanen-yhtiöiden omistaja Risto Vahanen huomautti hänkin YTN:n väelle, että suunnittelualan palkoissa on korjaamista. Vahanen kertoi sanoneensa samaa Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen liitto SKOLin tilaisuudessa jo muutama vuosi siten.

Vahasen Helsingin toimipisteen uusi luottamusmies Juha Koskinen totesi asioiden olevan Vahasella kunnossa. Yt-neuvotteluja ei ole tarvinnut käydä eikä ihmisiä lomauttaa 1990-luvun alun laman jälkeen.

Koskinen arveli näppituntumalla, että Vahasen palkkataso on alan yleisen linjan mukainen. Palkkatietoja ei tosin hevin heru edes luottamusmiehelle.

Suunnittelualan taustaryhmä tavoittelee syksyn neuvotteluissa suunnittelualalla työskentelevien reaaliansioiden nousua. Myös vapaa-aikana matkustamisen korvauskäytäntöjen kehittäminen on yksi päätavoitteista.

Katso kenttäkierroksen aikataulu esimerkiksi suunnittelualan Extrasta. Siellä on muutakin syksyn neuvotteluihin liittyvää luettavaa. Aikataulu näkyy myös tältä sivulta, kun selaat hieman alaspäin. (MH)

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu