Skip to content

Teknologiateollisuudella väärä tulkinta irtisanomisajasta

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Teknologiateollisuus ei hyväksy sitä, että työntekijä ilmoittaa työsopimuksensa irtisanomisesta hyvissä ajoin. Sen sijaan Teknologiateollisuus ohjeistaa alansa työnantajia lopettamaan palkanmaksun heti sopimuksen tai lain mukaisen irtisanomisajan kuluttua työntekijän ilmoituksesta.

– Tulkinta on outo, sillä irtisanomisaikaa pidetään yleisesti vähimmäisvaroitusaikana. Teknologiateollisuuden  kanta on nyt kuitenkin se, että jos työntekijällä on esimerkiksi 14 vuorokauden irtisanomisaika, hänen ei tule ilmoittaa irtisanoutumisestaan päivääkään aiemmin, YTN:n lakiryhmän jäsen, varatuomari Ralf Forsén kertoo.

– Työnantajien edustavan tahon näkemys on kaikille osapuolille huono ratkaisu. Se, että työntekijä ilmoittaa lähtöaikeistaan hyvissä ajoin, on aina ollut luonnollisesti myös työnantajan etu.

Noudata tiukasti lain tai sopimuksen mukaista irtisanomisaikaa!

Teknologiateollisuuden kannanoton vuoksi, YTN neuvoo alalla työskenteleviä jäseniään ilmoittamaan irtisanoutumisestaan täsmälleen lain tai sopimuksen mukaista irtisanomisaikaa noudattaen.

– Eli jos tiedät lähteväsi työpaikastasi esimerkiksi parin kuukauden kuluttua, tätä ei kannata kertoa työnantajalle vaan noudattaa kirjaimellisesti irtisanomisaikaa. Vaarana on, että työnantajasi Teknologiateollisuuden ohjeiden mukaisesti lopettaa palkanmaksusi heti sovitun irtisanomisajan kuluttua. Omaa toimeentuloaan ei kannata riskeerata, Forsén neuvoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu