Skip to content

Teknologiateollisuuden kolmelle sopimusalalle neuvottelutulos

YTN on saavuttanut neuvottelutuloksen kolmella teknologiateollisuuden sopimusalalla.

YTN:n puheenjohtaja Teemu Hankamäki on tyytyväinen, että teknologiateollisuuden kolmen sopimusalan ylemmille toimihenkilöille saatiin työehtosopimus yli kolmen kuukauden neuvottelurupeaman jälkeen.

– YTN osoitti ratkaisuhalukkuuteensa ja – kykyisyytensä vaikeassa työmarkkinatilanteessa. Ratkaisu ei kaikilta osin täytä tavoitteitamme, mutta tässä tilanteessa se on paras mahdollinen neuvottelutulos, jonka myös jäsenistö oli valmis hyväksymään, Hankamäki sanoo.

Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualoille sovitut sopimukset ovat kestoltaan mallia 1+1.

Ensimmäisen vuoden palkankorotukset ovat jokaisessa sopimuksessa kustannusvaikutukseltaan 1,8 prosenttia. Toisen vuoden palkkaratkaisusta sovitaan ensi syksynä.

Hankamäen mukaan jäsenkunnan kannalta merkittävin asia sopimuksissa on yleiskorotuksen säilyminen osana palkkaratkaisua. Yleiskorotuksen osuus vuoden 2022 palkkaratkaisussa on 0,9 prosenttia.

– On syytä painottaa, että työnantaja halusi neuvottelujen viime metreille yleiskorotuksen kokonaan pois, mikä olisi jättänyt osan ylemmistä kokonaan ilman palkankorotusta. Yleiskorotuksen taso olisi voinut toki olla toinenkin, mutta sen säilyminen on erinomainen asia, hän sanoo.

Teknologiateollisuudessa työskentelevien ylempien toimihenkilöiden kolme sopimusta ovat merkittävä kokonaisuus, sillä niiden piirissä työskentelee sopimusten yleissitovuudesta riippuen yli satatuhatta henkilöä.

– On hienoa, että ylemmät toimihenkilöt voivat olla ensimmäisten joukossa tekemässä merkittäviä ratkaisuja vaikealla työmarkkinakierroksella. Pyrimme omalta osaltamme rauhoittamaan työmarkkinoiden turbulenssia, Hankamäki sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu