Skip to content

Teknologiateollisuuden neuvottelut alkavat 1.9.

Julkaistu

Kategoriat

Neuvottelut teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta alkavat 1.9.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN joutui keväällä sanomaan irti alan työehtosopimuksen päättymään syyskuun lopussa, kun sopua tämän vuoden palkankorotuksista ei syntynyt. Neuvottelut kariutuivat silloin erimielisyyteen jo palkankorotuksen mallista, eikä korotustasosta edes neuvoteltu.

YTN, Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro ovat valmistautuneet syksyn työehtosopimusneuvotteluihin yhdessä. Tarkoituksena on saavuttaa mahdollisimman hyvä lopputulos koko teknologiateollisuuden henkilöstölle.

– Olemme rakentaneet kevään neuvottelujen jälkeen hyvää yhteistyötä alan muiden ammattiliittojen kanssa. Tavoitteissa on todennäköisesti yhteisiä elementtejä, YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko sanoo.

Palkankorotus- ja muita tavoitteita pohditaan alan taustaryhmän kokouksessa 3.9. Lopullisesti ne päätetään YTN:n hallituksen kokouksessa 10.9.

Kokko muistuttaa, että neuvotteluprosessin onnistuminen riippuu neuvottelijoiden toiminnan lisäksi myös kentän aktiivisuudesta.

– Aktiivisuutta me odotamme tänä syksynä kaikilta. Yhteinen ponnistus johtaa yhteiseen onnistumiseen.

Kenttäkierrokselta tietoa

YTN tukee syksyn työehtosopimusneuvotteluja kenttäkierroksella. Tilaisuuksia on kymmenillä työpaikoilla eri puolilla Suomea.

Tilaisuuksissa tarkastellaan toimialan näkymiä, alan palkkauksen ja työehtojen kehitystä sekä kerrotaan YTN:n työehtosopimustavoitteista. Kenttäkierroksella YTN haluaa lisäksi kuunnella jäsenkuntansa näkemyksiä ja kokemuksia.

Jos työpaikallasi halutaan järjestää kenttäkierrostilaisuus, voit kutsua YTN:n toimijoita kertomaan neuvottelutilanteesta ja ajankohtaisista asioista. Ota yhteyttä asiamies Elina Das Bhowmikiin, puh. 040 548 9065.

Myös alan luottamusmiehet kokoontuvat tutkailemaan syksyn neuvottelunäkymiä seminaariin 2.-4.9.

Näillä teknologiateollisuuden verkkosivuilla voi seurata neuvottelujen etenemistä ja sieltä saa tietoa myös kenttäkierroksesta, kunhan aikataulu on valmis.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu