Skip to content

Teknologiateollisuuden neuvottelut jatkuvat keskiviikkona

Julkaistu

Kategoriat

Teknologiateollisuuden neuvottelut jatkuvat keskiviikkona

Neuvottelut teknologiateollisuuden ylempien toimihenkilöiden syksyn palkankorotuksista alkavat uudestaan keskiviikkona 11.8.

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n ja Teknologiateollisuuden viime syksynä solmiman työehtosopimuksen mukaisesti lokakuun alussa maksuun tulevista tämän vuoden palkankorotuksista piti neuvotella jo keväällä. Lukuisista neuvottelukontakteista huolimatta sopua ei silloin syntynyt, joten neuvotteluja päätettiin jatkaa elokuussa.

Kevään yritys kariutui erimielisyyteen palkkaratkaisun mallista ennen kuin korotuksen tasosta ehdittiin edes keskustella.

YTN tavoittelee ylempien toimihenkilöiden reaaliansioiden korotusta prosentuaalisella yleiskorotuksella. Paikallisia eriä ei hyväksytä ilman täyttä perälautaa ja paikalliset neuvottelut voi käydä vain luottamusmiehen kanssa

Jos neuvotteluissa ei päästä yksimielisyyteen, sopimus päättyy 30.9.

Myös Metalliliitto, Sähköliitto ja Toimihenkilöunioni käyvät neuvotteluja teknologiateollisuudessa samaan aikaan YTN:n kanssa.
Ay-jäsenmaksujen perintä esille tes-neuvotteluissa

Juuri kesälomien kynnyksellä Nokia ja Nokia Siemens Networks päättivät lopettaa ylempien toimihenkilöiden jäsenmaksujen työnantajaperinnän.

Nokia harkitsi asiaa uudelleen ja perui päätöksensä. NSN sen sijaan jatkaa kovia otteitaan ja luopui työnantajaperinnästä elokuun alusta lukien.

Ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksessa on jäsenmaksujen työnantajaperinnästä vain suositus. Muilla henkilöstöryhmillä työnantajaperinnästä on sitova sopimusteksti.

– NSN:n menettely osoittaa, että suositukset eivät tiukan paikan tullen toimi. Työehtosopimusneuvotteluissa suositukseen johtanut hyvä tahto ei aina etenekään työpaikoille, YTN:n teknologiateollisuuden vastaava asiamies Jani Huhtamella sanoo.

Huhtamellan mukaan ay-maksujen työnantajaperintä nousee vahvasti esiin alkavissa työehtosopimusneuvotteluissa. Tässäkin asiassa ylemmät toimihenkilöt kuuluvat samalle viivalle muiden henkilöstöryhmien kanssa.

– Työnantajaperintä on saatava sitovaksi menettelytavaksi koko teknologiateollisuudessa, Huhtamella toteaa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu