Skip to content

Teknologiateollisuuden sopimus sanottaneen irti

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n työvaliokunta on päättänyt esittää YTN:n hallitukselle teknologiateollisuuden ylempiä toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen irtisanomista. Neuvottelut keskeytettiin tiistaina 17.5. tuloksetta.

YTN:n hallitus käsittelee asiaa torstaina 26.5.

Jos sopimus sanotaan irti, se päättyy 30.9. Palkkaneuvotteluja on tarkoitus jatkaa syyskuun aikana.

– Neuvottelut kariutuivat ensisijaisesti palkankorotusmalliin. Meidän tavoitteenamme on selkeä valtakunnallinen yleiskorotus kaikille, mutta työnantaja haluaisi viedä palkkaneuvottelut kokonaan työpaikkatasolle. Se ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävä malli, YTN:n teknologiateollisuuden pääneuvottelija Ismo Kokko sanoo.

YTN pitää tärkeänä, että liittotasolla sovittava palkankorotus tulee kaikille. Yritys palkitkoon itse omasta mielestään tuloksekkaita työntekijöitä meriiteillä.

Kokon mukaan ristiriita pelkästään palkankorotusmallista on niin suuri, että syksylle on odotettavissa vähintään yhtä vaikeaa neuvottelurupeamaa kuin keväällä.

YTN tavoittelee 4,3 prosentin yleiskorotusta. Työnantajaa edustava Teknologiateollisuus ei suostunut esittämään omaa tarjoustaan, joten palkankorotustasosta ei päästy edes neuvottelemaan.

– Kaikilla teknologiateollisuuden päätoimialoilla menee selvästi paremmin kuin kahtena viime vuotena. Olemme jo maksaneet oman hintamme lamasta muuttuvina palkanosina ja henkilöstövähennyksinä. On vähintäänkin oikeudenmukaista, että nyt menestystä jaetaan myös kaikille ylemmille toimihenkilöille, Kokko toteaa.

Hän muistuttaa, että syksyllä neuvottelujen tueksi tarvitaan vahvaa kenttää. Kenttäkierros lähtee liikkeelle elo-syyskuussa.

Myös Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden väliset palkankorotusneuvottelut katkesivat tällä viikolla.

Metalliliiton liittotoimikunta esittää, että ensi viikolla kokoontuva liiton valtuusto irtisanoo metallin pääsopimusalan sopimuksen Teknologiateollisuuden kanssa päättymään 30. syyskuuta.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu