Skip to content

Teknologiateollisuuden työehdoista neuvoteltava jatkossakin valtakunnallisesti

Teknologiateollisuus ry ilmoitti tänään uuden strategiansa myötä eriyttävänsä työehtosopimustoiminnan erilliseen työnantajayhdistykseen.

– YTN haluaa sopia jatkossakin työehdoista valtakunnallisen työehtosopimuksen kautta ja jo nykytilanteessakin ylempien toimihenkilöiden työehtosopimus mahdollistaa laajan paikallisen sopimisen, sanoo puheenjohtaja Teemu Hankamäki.

– Tulevaisuus näyttää, moniko nykyinen Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritys liittyy uuteen yhdistykseen ja jatkaa valtakunnallisen sopimisen tiellä. Joka tapauksessa tämän muutoksen myötä yleissitovuus menetettäneen, mikä heikentää palkansaajien asemaa merkittävästi. – Analysoimme ja arvioimme muuttuneen tilanteen vaikutuksia kuitenkin rauhassa, mutta meillä on jatkossakin valmius neuvotella niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin, Hankamäki muistuttaa.

– Toivomme tietenkin, ettei tämä ratkaisu johda vastaaviin tilanteisiin alan yrityksissä kuin mitä metsäteollisuuden kentällä on nähty. Joka tapauksessa muuttuva neuvotteluasetelma korostaa entuudestaan palkansaajien järjestäytymisen tärkeyttä. Jos haluaa varmistaa työehtonsa kannattaa kuulua liittoon, summaa Hankamäki.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN on teknologiateollisuuden suurin sopijakumppani. Alan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen piirissä on 160 000 asiantuntija- ja keskijohdon tehtävissä työskentelevää ylempää toimihenkilöä.

Teemu Hankamäki
puheenjohtaja
p. 040 709 6681

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu