Skip to content

Teknologiateollisuuden työympäristökilpailu kannustaa työhyvinvoinnin kehittämiseen

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

Työhyvinvointi vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen.

Haastamme 2015 työympäristöarviointi -kilpailu kannustaa teknologiateollisuuden työpaikkoja kehittämään omia työolojaan. Kilpailun tavoitteena on parantaa yritysten tuottavuutta panostamalla työympäristöön ja toimintatapoihin. YTN:n sopimusaloista kilpailuun voivat osallistua teknologiateollisuuden, suunnittelu- ja konsulttialan sekä tietotekniikan palvelualan työpaikat.

Kilpailun tulokset ovat olleet erinomaisia. Esimerkiksi tapaturmapoissaolot ovat vähentyneet kilpailuun osallistuneilla työpaikoilla tarkasteluajanjakson aikana lähes 70 prosenttia.

Yrityksille kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Osallistumalla kilpailuun yritys saa muun muassa:

  • säästöjä tuottavuuden parantamisesta ja tapaturmien vähentymisestä,
  • ulkopuolisen arvioinnin työympäristöstään,
  • tietoa työturvallisuudesta,
  • välineitä itsenäiseen jatkotyöskentelyyn,
  • kehitystyön seurannan ja palautteen

Aluehallintoviraston työsuojelutarkastajat tekevät arvioinnit työympäristön tilaan kohdennettuina tarkastuksina. Arviointiin käytetään Elmeri+ ja Halmeri -menetelmiä, jotka on kehitetty työtapojen ja työympäristön turvallisuuden arviointiin. Lisäksi kysytään tapaturma- ja tuntitietoja alan työturvallisuuskehityksen arvioimiseksi. Nämä tiedot selvitetään erillisellä kyselyllä, eikä niitä luovuteta Teknologiateollisuus ry:n ulkopuolelle tunnistettavina.

Teknologiateollisuus ry järjestää kilpailun yhteistyössä alan ammattiliittojen – Ammattiliitto Pro, Metallityöväen Liitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN – , aluehallintovirastojen sekä Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Arvioinnit suoritetaan elo-lokakuun aikana. Osallistuminen on maksutonta. Vain kilpailusarjojen kolmen parhaan työpaikan tiedot julkaistaan. Osallistua voi kilpailemattakin.

Ilmoittaudu vuoden 2015 kilpailuun 14.8.2015 mennessä. Sovithan ilmoittautumisesta työnantajasi kanssa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu