Skip to content

Teknon neuvottelut alkavat maanantaina

Neuvottelut teknologiateollisuuden uudesta työehtosopimuksesta käynnistyvät toden teolla viikonlopun jälkeen maanantaina. Sopimusalavastaava Hannu Takalan mukaan edessä on tiukka neuvottelurupeama, kun nykyinen sopimus päättyy marraskuun lopussa.

– Neuvotteluaikoja on sovittu Teknologiateollisuuden työnantajien kanssa valmiiksi seuraaville viikoille, joten siitä se taas lähtee, hän sanoo.

Takala on tyytyväinen, että neuvottelujen aloittamista viivästyttäneet kynnyskysymykset saatiin siivottua alta pois. Oleellisin tieto oli sopimuksen kattavuus.

– Uuden työantajayhdistyksen jäsenkunnan edustavuus varmistaa, että ylempien toimihenkilöiden sopimuksesta on teknologiateollisuudessa tulossa yleissitova, Takala sanoo.

Alan pääneuvottelija ei ryhdy arvuuttelemaan neuvottelujen kestoa. Tiedossa on, että pöydässä on paljon keskusteltavia asioita sopimuksen palkkarakenteesta lähtien.

– Mutta niin se on ollut aina ennenkin. Neuvotteluissa siivotaan ja sovitaan asioita valmiiksi yksi kerrallaan. Tärkeintä on, että pääsemme neuvotteluissa alkuun, Takala sanoo.

 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu