Skip to content

TeliaSoneran henkilöstöä ahdistetaan nurkkaan

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n mukaan tilanne TeliaSonera Finlandissa on erittäin tulehtunut ja henkilöstöä ajetaan nurkkaan monelta suunnalta. Yritys yrittää esiintyä yhteiskuntavastuullisena toimijana, mutta julkisivun takana tehdään toisin kuin juhlapuheissa sanotaan.

– Erittäin hyvää tulosta tekevä yritys päättää satojen henkilöiden työtehtäviä olemattomilla perusteilla, Samalla se ostaa itsensä ulos tilanteesta antamalla näennäismahdollisuuden: henkilöt voivat itse irtisanoutua rahallista korvausta vastaan, paheksuu YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

 Henkilöstöä pakkosiirretään paikkakunnalta toiselle, mikä aiheuttaa suuttumusta.

– Perusteeksi tarjotaan sitä, että on mukavampaa tehdä töitä suuremmalla joukolla, Porokari hämmästelee.

Ylempien toimihenkilöiden pääluottamusmiehen Pekka Riialin mielestä siirrot ovat selkeästi yhteistoimintalain vastaisia, sillä yritys on tehnyt päätökset paikkakunta-asioista jo ennen neuvottelujen alkamista.

– Jopa työnantajan edustajat ovat neuvotteluissa myöntäneet toteuttavansa strategiaa, josta ei ole koskaan henkilöstöedustajien kanssa neuvoteltu saati esitelty, Riiali sanoo.

Yritys on myös toistuvasti kieltäytynyt, pyynnöistä huolimatta käsittelemästä monikansallisia asioita yrityksen eurooppalaisessa yritysneuvostossa.

– Se on törkeää piittaamattomuutta EU-direktiivin määräyksistä ja kansallisesta lainsäädännöstä, Riiali huomauttaa.

 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu