Skip to content

Tiedon ulosmarssi onnistui – kiitos jäsenkunnalle

Yli 3.000 tietolaista marssi ulos työpaikoiltaan perjantaina ja otti näin voimakkaasti kantaa yrityksessä käytäviin yhteistoimintaneuvotteluihin.

Toimipaikoilla eri puolilla Suomea oli hiljaista ja autiota, mikä osoitti, että henkilöstö on valmis voimallisiinkin toimenpiteisiin. Nyt viimeistään työnantajapuolen pitäisi ymmärtää, että yhteistoimintaneuvottelupöytään tarvitaan myös TAS:n edustaja. Vain näin voidaan taata, että jokaisen tietolaisen työehdot turvataan neuvottelutilanteessakin.

YTN on ylpeä jäsenistöstään ja toivoo työnantajapuolelta vastaantulemista.

Kiitos kaikille ulosmarssiin osallistuneille. Työ jatkuu!

Laajasti julkisuutta

Ulosmarssi huomioitiin kiitettävästi eri lehtien verkkosivuilla. Tässä pari otetta:

Tietoviikko, TiVi.fi, 15.5.2009, 15:59
Tiedon väki marssi ulos
Tietotekniikan palveluyhtiö Tiedon henkilöstö marssi perjantaina iltapäivällä ulos vastalauseena yhtiön suunnittelemille väenvähennyksille. Tieto ilmoitti huhtikuussa yt-neuvottelujen alkaessa tavoittelevansa Suomessa noin 300 henkilön irtisanomista ja enimmillään 1 500 työntekijän lomauttamista määräaikaisesti tai toistaiseksi. Tiistaina yhtiö ilmoitti irtisanottavien määrän jäävän 220 henkilöön. Ulosmarssin järjesti Akavaan kuuluva TietoEnator-konsernin Asiantuntijat ja STTK-järjestöön kuuluva Tietoväki.

Suomen Kuvalehti, 15.5.2009, 14:55
Tieto-konsernin ulosmarssi
Tieto-konsernin henkilöstö marssii ulos työpaikaltaan Espoon Otaniemessä 15. toukokuuta 2009 vastalauseena konsernissa kaavailluille henkilöstövähennyksille. Tieto ilmoitti huhtikuun alussa yt-neuvottelujen alkaessa tavoittelevansa Suomessa noin 300 henkilön irtisanomista. Tiistaina Tieto-konserni ilmoitti neuvotteluissa irtisanottavien määrän jäävän 220 henkilöön.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu