Skip to content

Tietotekniikan palvelualalla ensimmäinen sovittelu

Julkaistu

Kategoriat

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuskiistaa soviteltiin tänään valtakunnansovittelija Esa Longan johdolla. Paikalla olivat kaikki neuvotteluosapuolet eli Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, Tietoalan toimihenkilöt ry sekä työnantaja Teknologiateollisuus ry.

Neuvotteluissa ei suuremmin edetty. Seuraava tapaaminen on ensi sunnuntaina 6.11. klo 12. Jos sovintoa ei tuolloinkaan synny, lakko tietotekniikan palvelu-alalla uhkaa alkaa ensi maanantaina 7.11. klo 6.00 alkaen. Lakko toteutetaan hyppylakkona seuraavissa yrityksissä: Tieto-konserni, Fujitsu tytäryhtiöineen (Isoworks ja Nice-business) Logica, atBusiness, IBM, Aditro, CapGemini ja Solteq.

Erimielisyyttä osapuolilla on erityisesti palkankorotusten suuruudesta ja toteuttamistavasta. Lisäksi työnantajat ovat esittäneet raamin ulkopuolisia heikennyksiä työehtosopimukseen.

Tietotekniikan palvelualan vastuullinen asiamies ja pääneuvottelija Jani Huhtamella ihmettelee työnantajan jääräpäistä asennetta raamiratkaisun toteuttamisen suhteen. “Metalliliiton ja Pron ratkaisut eivät enää kelpaakaan, vaikka hinta on täsmälleen sama. Nyt lienee haluja testata porukan lakkovalmiutta”, Huhtamella päättelee.

Alaa uhkaa toinen lakko 15. marraskuuta alkaen, ellei uutta työehtosopimusta ole sitä ennen solmittu.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu