Skip to content

Tietotekniikan palvelualan neuvottelutilanteesta

Julkaistu

Kategoriat

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimusneuvottelut työnantajaliitto Teknologiateollisuuden ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n sekä Tietoalan Toimihenkilöt ry:n välillä keskeytyivät tuloksettomina viime viikon maanantaina 17.10.2011.

Tällöin todettiin, että raamisopimuksesta huolimatta työnantaja ei ole suostunut ottamaan pöydästä raamisopimuksen ulkopuolisia työehtosopimusheikennyksiä. Lisäksi näkemykset palkankorotuksien jakamistavasta olivat täysin eri laidoissa.

YTN katsoo, että raamisopimuksen prosentit ovat niin pieniä, että mikäli niitä ei anneta yleiskorotuksena, inflaatio syö useita prosenttiyksiköitä ostovoimaa suurelta osalta alalla työskentelevistä. Työnantaja ajaa sinnikkäästi palkankorotusten sopimista paikalliselle tasolle.

Tilanne ei ole tuon maanantain jälkeen edennyt yhtään, minkä vuoksi myös YTN on todennut neuvottelujen vauhdittamisen työtaistelutoimenpitein olevan tarpeellisia. Tällä hetkellä osapuolet odottavat kutsua valtakunnan sovittelijalle, joka jatkaa asian ratkaisemista.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu