Skip to content

Tietotekniikan palvelualan palkkaneuvottelut keskeytyivät

Julkaistu

Kategoriat

Tietotekniikan palvelualan palkkaneuvottelut Toimihenkilöliitto ERTOn ja Teknologiateollisuuden välillä keskeytyivät 27.5. ERTOn tiedotteen mukaan neuvottelujen osapuolet eivät päässeet yksimielisyyteen alan palkankorotuksista.

Teknologiateollisuus perusteli 24.5.2011 mm. Metalliliiton kanssa keskeytyneitä palkkaneuvotteluja sillä, että “..yritysten tuotanto ja tilauskanta ovat edelleen selvästi alemmalla tasolla kuin ennen taantumaa.” Tietotekniikan palvelualalla liikevaihto, tilauskanta, uudet tilaukset ja henkilöstön määrä ovat jo kaikki ylittäneet vuoden 2008 huipputason ja jatkavat vahvaa kasvua.

– Tietotekniikan palvelualan yrityksillä on pääosin erittäin hyvä tilanne, sillä vuoden 2009 talouskriisi ei koskettanut niitä samalla tavalla kuin muita toimialoja, toteaa myös YTN:n Tietotekniikan palvelualan vastaava asiamies Jani Huhtamella.

– Hyvän taloustilanteen tulisi näkyä myös palkankorotuksissa, mutta Teknologiateollisuus on ottanut kaikilla aloilla erittäin tiukan linjan. Tämä voi tehdä syksyn palkkaneuvotteluista erittäin vaikeita, Huhtamella tiivistää.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ei ole tietotekniikan palvelualalla sopijaosapuolena, mutta tavoittelee aktiivisesti neuvotteluasemaa. Alalla työskentelevistä valtaosa toimii asiantuntijatehtävissä, joihin vaaditaan korkeakoulu- tai amk-tutkinto. Juuri tätä korkeasti koulutettua väkeä akavalainen YTN edustaa.

– Haluamme päästä neuvottelupöytään esittämään tavoitteemme ja valvomaan jäsentemme etuja entistäkin paremmin, toteaa Huhtamella.

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 30.9.2011. Lähes kaikki Teknologiateollisuuden sopimusalat käyvät neuvotteluja syksyllä samaan aikaan.

Lisätietoja: alan vastuullinen asiamies Jani Huhtamella, puh. 040 535 3728, jani.huhtamella(at)ytn.fi.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu