Skip to content

Toimihenkilöt jättivät työtaisteluvaroituksen rahoitusalalle

Lakko vaikuttaa muun muassa OP-Pohjolan, POP-pankkien, säästöpankkien ja Sampopankin toimintaan

Ammattiliitto Pro ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN uhkaavat pankkeja viikon mittaisella lakolla 23. marraskuuta, jos alan palkoista ja työehdoista ei synny sopua sitä ennen.

Mahdolliseen lakkoon osallistuisi vajaat 3 000 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä Sampo Pankista, Danske Bankista ja OP-palveluista. Mukana olisivat myös FD Finanssidata ja Samlink.

Lakko alkaisi keskiviikkona 23. marraskuuta kello 6 ja päättyisi keskiviikkona 30. marraskuuta kello 24. Se vaikuttaisi nopeasti muun muassa OP-Pohjola -ryhmän, POP-pankkien, säästöpankkien ja Sampo Pankin asiakaspalvelun laatuun ja sujuvuuteen.

– Finanssialan keskusliitto ei ole ollut valmis käymään asiallisia neuvotteluja raamisopimuksen pohjalta. Tekstiasioista on neuvoteltu viikkotolkulta ilman työnantajan kunnollisia kannanottoja. Myöskään palkankorotusasioissa ei ole päästy eteenpäin, Pron puheenjohtaja Antti Rinne kertoo.

– On täysin käsittämätöntä, että Finanssialan keskusliitto kantaa julkisuudessa huolta huonosta taloustilanteesta ja pelkää kriisin haittaavan rahoitusalan toimintaa, mutta ei kuitenkaan ole halukas sitoutumaan raamisopimukseen, kommentoi YTN:n rahoitusalan pääneuvottelija Johanna Lähteenmäki.

Lakon ulkopuolelle jäävät tehtävät, joiden hoitamatta jättäminen saattaa aiheuttaa vaaraa kansalaisten hengelle tai terveydelle, samoin valtion toiminnan kannalta ratkaisevat toiminnot.

Rahoitusalan työehtosopimuksesta on neuvoteltu tuloksetta syyskuun alusta lähtien. Edellisen kerran osapuolet tapasivat maanantaina illalla 7.11.2011.

Kaikkiaan rahoitusalalla väännetään yli 23 000 palkansaajan työehtosopimuksista. Sampo Pankissa on oma talokohtainen työehtosopimus, joka on kustannusvaikutukseltaan kytketty rahoitusalan työehtosopimukseen.

Lakkotalot 23. marraskuuta

Sampo Pankin ja Danske Bank A/S, Helsingin sivuliike, Kaupintie 3:ssa toimivat yksiköt, ei kuitenkaan Pohjois-Helsingin konttori
FD Finanssidatan kaikki yksiköt
OP-Palvelujen kaikki yksiköt
Samlinkin kaikki yksiköt

Lisätiedot:

Johanna Lähteenmäki, YTN:n rahoitusalan pääneuvottelija, p. 050 562 6860
Lotta Savinko, YTN:n varapuheenjohtaja, p. 040 504 4356

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu