Skip to content

Tukipaketin kanssa on syytä olla tarkkana

Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari on tyrmistynyt Nokian verkkoyhtiön Nokia Siemens Networksin uusista yt-neuvotteluista.
– Osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta joutuu taas kerran yrityksen tekemien virheiden maksumieheksi, Porokari toteaa.
NSN ilmoitti tänään aloittavansa ensi viikolla yt-neuvottelut 400 työntekijän vähentämiseksi Suomessa. Yhtiö aikoo selvitä väen vähentämisestä tukipaketeilla, joilla henkilökuntaa houkutellaan jättämään NSN vapaaehtoisesti. Tukipakettien yksityiskohtia on määrä käsitellä yt-neuvotteluissa.
Porokari kehottaa luottamusmiehiä ja työntekijöitä harkitsemaan perusteellisesti tukipaketin järkevyyttä. Hän tähdentää, että tukipaketin kera tapahtuva vapaaehtoinen irtisanoutuminen on aina yksilöllinen ratkaisu.
– Taloudellinen tukipaketti kuulostaa ja se voi näyttääkin hyvältä, mutta niihin liittyy paljon vaaramomentteja. Oma irtisanoutuminen tuo mukanaan työttömyyskassan työntekijälle asettaman karenssin, vaikka sen kuluminen alkaa heti työsuhteen päättymisen jälkeen. Henkilö myös menettää muutosturvan monine etuineen. Pahimmassa tapauksessa tukipaketti ajaa työttömäksi jääneen kaikkien tukiverkkojen ulkopuolelle, hän painottaa.
Porokarin mukaan työntekijän kannattaa aina selvittää tukipaketin sisältö luottamusmiehen tai oman ammattiliiton kanssa ennen vapaaehtoista irtisanoutumista.
– Kokemus on osoittanut, että sopimusta tehdessään työntekijä ei kaikissa tapauksissa ole tiennyt, mihin hän omalla allekirjoituksellaan sitoutuu. Myös NSN:ltä voi edellyttää vastuullisuutta, kun se houkuttelee henkilökuntaa jättämään yrityksen.
NSN:n tiedotteen mukaan vapaaehtoisen lähtijän tukipaketteja tarjotaan kaikilla yhtiön toimintapaikkakunnilla. Vain Oulun tukiasematehtaan tuntipalkkainen henkilöstö ei kuulu suunnitellun tukipaketin piiriin.
NSN:n palveluksessa Suomessa on 6 250 henkilöä. Yhtiön toimipaikat ovat Espoossa, Oulussa ja Tampereella. Maaliskuussa yhtiö irtisanoi Suomesta yli 600 työntekijää.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu