Skip to content

Työaika-asiat ja perhevapaat päivän neuvottelutapaamisen agendalla, luottamusmiehiltä voimakas tuki neuvottelijoille

Tietotekniikan palvelualan työehtosopimusneuvotteluiden neljäs tapaaminen oli tänään aamupäivällä Etelärannassa. Tapaamisessa keskusteltiin molempien osapuolten esityksistä, ja pöydällä olivat tällä kertaa  työaikaan sekä perhevapaisiin liittyvät kirjaukset.

”Vuoden vaihteessa voimaan astuva uusi työaikalaki aiheuttaa monin paikoin tarvetta muuttaa TES:n kirjauksia. Molemmilla osapuolilla on tässä omat intressinsä, ja näiden kirjauksien hiomisessa on oltava erittäin tarkkana”, toteaa Tietoala ry:n puheenjohtaja,  pääneuvottelija Jyrki Kopperi. 

”Myös vanhempainvapaiden korvattavuudesta sovitaan työehtosopimuksella. Näissä kirjauksissa on ajanmukaistamispaineita, ja tänään päästiin alustavasti keskustelemaan niistäkin”, täydentää YTN tietoalan neuvottelija, sopimusalavastaava Björn Wiemers.

Tähän saakka neuvottelut ovat sujuneet varsin hyvässä hengessä, mutta vaikeammat asiakysymykset on vielä jätetty sivummalle, eikä palkankorotuksista ole vielä päästy puhumaan.

Yhteistyötä yli liitto- ja sopimusalarajojen

YTN tietoalan ja Tietoala ry:n sekä YTN teknologiateollisuuden luottamusmiehet tapasivat viikonloppuna 150 hengen voimin. Tilaisuudessa käytiin läpi mm. työnantajapuolen esityksiä. Saman työnantajaliitto Teknologiateollisuuden kanssa neuvottelevien alojen yhteistyö tuo työntekijäpuolelle aitoa vipuvartta neuvotteluihin.

”It-alan ja teknologiateollisuuden kanssa samassa neuvotteluveneessä on myös YTN suunnittelu- ja konsulttiala. Yhteistyöstä on suurta etua neuvotteluissa mm. tiedonsaannin ja viestinnän osalta. On erittäin hyvä, että saamme näin tietoa muidenkin kuin oman alan neuvottelupöydän tilanteesta, ja onhan yhtenäisestä, isommasta massasta kieltämättä strategista etua”, kiittelee YTN teknologiateollisuuden vastuullinen asiamies ja pääneuvottelija Hannu Takala.

”Luottamusmiehiltä tuli täysi tuki neuvottelijoille. Tästä on hyvä jatkaa”, toteavat YTN tietoalan pääneuvottelija Minna Anttonen ja Tietoala ry:n varapuheenjohtaja, neuvottelija Juha Reinisalo yhteen ääneen.

Seuraavan kerran it-alan työehtosopimuksesta neuvotellaan 17.10.2019.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu