Skip to content

Blogi: Työpaikan yhteisöllisyyttä voi edistää etänäkin

Mitä sinulle kuuluu? Viaton kysymys kahvipöytäkeskustelussa tai toimiston käytävällä. Kysymys on kultaakin arvokkaampi, kun puhutaan jaksamisesta ja toisen kohtaamisesta.

Mutta entä nyt? Työpaikan yhteisöllisyys on koetuksella uuden ajan myllerryksessä.

Työpaikkatoiminnalla rakennetaan yhteisöllisyyttä

Murros on ollut käynnissä jo pidempään kuin vain korona-ajan. Ei ole enää kahdeksasta neljään -työpäiviä, ja yhteisiä kahvihetkiä on vähemmän. Työpaikkojen, työtapojen ja työtehtävien erilaisuus luo haastetta yhteisöllisyydelle. Työpaikan me-hengelle.

Monelle on tärkeää olla osa yhteisöä. Myös etätyöskentelyajassa, jolloin ei kuiskata pikaisesti työhuoneen ovelta tai vedetä hihasta palaverin jälkeen.

Työpaikkatoiminnalla on iso rooli yhteisöllisyyden synnyttämisessä ja luomisessa. Työpaikkojen yritysyhdistykset elävät ajassa ja voivat vaikuttaa yhteisöllisyyteen myös etänä.

Huolehditaan yhdessä työpaikan me-hengestä

Mitä sinulle kuuluu? -viesti voi olla etäpalaverin hiljaiselle kaverille iso juttu. Kutsu yhteiseen etäkahvihetkeen tai perjantai-iltapäivän rennompiin jälkipuinteihin voi olla todella merkityksellinen. Kukin voi osallistua omasta kodistaan, mutta olla silti yhdessä.

Pidetään kaikki mukana. Sinä työpaikan henkilöstöedustaja tai yritysyhdistyksen toimija, ota rohkeasti haaste vastaan!

Mikä olisi paras tapa juuri teillä rakentaa me-henkeä? Mikä on teidän yhteisöllisyyttänne etänä?

Tuomas Meriniemi
järjestökoordinaattori

 

Lue myös:

Blogi: Etätyö: kaikki tai ei mitään?

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu