Skip to content

UPM uuvuttaa osaajansa jatkuvilla yt-neuvotteluilla

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat

UPM uuvuttaa osaajansa jatkuvilla yt-neuvotteluilla

Metsäyhtiö UPM:ssä ylempien toimihenkilöiden työpaikat ovat taas vaarassa, kun yhtiö aikoo siirtää UPM Paper ENA (Eurooppa ja Pohjois-Amerikka) -liiketoiminta-alueen pääkonttoritoimintoja Suomesta Saksaan lähemmäksi asiakkaita ja markkinoita. Yhtiön pääkonttori pysyy Helsingissä.
 
– Kyseessä ovat jo kolmannet yt-neuvottelut tänä vuonna. Ensin leikattiin talvella tutkimuksesta ja tuotekehityksestä, sitten elokuussa taloushallinnosta ja nyt käynnistyvät jälleen yt-neuvottelut, YTN Metsäteollisuuden vastaava asiamies Saku Laapio toteaa.
 
– UPM:n on nyt tuettava kaikin mahdollisin keinoin tyhjän päälle putoavia osaajiaan. Yhtiö ei saa missään tapauksessa pihistellä uuden työn etsinnän ja työllistymistä edistävän osaamisen päivittämisen tukemisessa, Laapio vaatii.
 
Laapio muistuttaa, että jatkuvalla saneerauksella ja organisaatioiden myllertämisellä saadaan aina aikaan epävarmuuden ilmapiiri.
– On pakko ihmetellä, kuinka pitkään UPM:llä on varaa kohdella osaavinta työvoimaansa tällä tavoin. Uusi metsäteollisuus ei synny viime vuosituhannen johtamismenetelmillä eikä loppumattomalla osaajien höykyttämisellä. Jaksamisen edistäminen ja henkinen työsuojelu vaatii aivan toisenlaista otetta.
 
 
Lisätietoja: YTN Metsäteollisuuden vastaava asiamies Saku Laapio, puh. 0400 497 282
ja s-posti saku.laapio@tek.fi

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu