Skip to content

Uusi työkalu työturvallisuuteen

Työturvallisuuskeskuksen kemianteollisuuden työalatoimikunta on julkaissut Työsuojeluosaajaksi oppilaitoksessa -työkalun ammatillisille oppilaitoksille. Työkalun avulla oppilaitoksessa voidaan arvioida kulttuuria, johtamista, toimintatapoja, resursseja, osaamista ja työkaluja, jotka vaikuttavat valmistuvien ammattilaisten työsuojeluasenteisiin ja -taitoihin.

Maksuton itsearviointityökalu on tarkoitettu ammatillisille oppilaitoksille. Työkalun avulla voidaan arvioida oppilaitoksen toimintaa ja sen vaikutusta opiskelijoiden turvallisuusasenteisiin ja turvallisuusosaamiseen.

Työkalu sopii kaikille aloille

Arviointityökalu kehitettiin sen vuoksi, että monilla teollisuuden alojen työpaikoilla ovat havaittu, että oppilaitoksista valmistuvien opiskelijoiden turvallisuuteen liittyvissä asenteissa ja osaamisessa on ollut puutteita. Työturvallisuuskeskuksessa päätettiinkin toteuttaa hanke, jonka tuloksena syntyisi helppokäyttöinen itsearviointityökalu ammatillisille oppilaitoksille.

Keskeiseksi lähtökohdaksi valmistuvien opiskelijoiden turvallisuusasenteiden ja -osaamisen kehittämisessä nähtiin oppilaitosten omaehtoinen toiminnan arviointi ja kehittäminen. Työkalu sopii kaikille aloille.

Lue lisää työturvallisuuskeskuksen sivuilta

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu