Skip to content

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin IT-alan työehtojen tulevaisuudesta

In English, please scroll down…

Kiitos kaikille teille yli tuhannelle ihmiselle, ketkä olitte torstaina kuulolle YTN tietoalan ja Tietoala ry:n webinaarissa!

Koska tilanne voi muuttua nopeastikin, niin emme julkaise webinaarista tallennetta, sillä se voi jo ensi viikolla sisältää vanhentunutta tietoa. Sen sijaan löydät tästä alta linkin Q&A:han, jota pidämme ajantasalla ja mahdollisesti myös lisäämme sinne kysymyksiä ja vastauksia.

Tietotekniikan palvelualan TES-neuvottelut jatkuvat edelleen, emmekä osallistu muilla Teknologiateollisuuden työantajien toimialoilla käynnistyneisiin neuvottelujen vauhdittamistoimiin. Olemme päässeet neuvotteluissa siihen vaiheeseen että valtakunnallisen työehtosopimuksen tekstikohdat on nyt sovittu ja tällä hetkellä neuvottelemme palkkaratkaisusta. Työehtosopimus on kokonaisuus ja siihen pätee periaate “mitään ei ole sovittu ennen kuin kaikki on sovittu” ja koska palkkaratkaisu on kesken niin emme tässä vaiheessa vielä julkaise tekstien yksityiskohtia. Myös muutamien yrityskohtaisten työehtosopimusten neuvottelut ovat käynnistyneet.

Q&A on tarkoitettu vain YTN-liittojen sekä Tietoala ry:n jäsenille. Sivu vaatii salasanan ja olemme lähettäneet sen liittojen jäsenille sähköpostitse. YTN:ltä viestien saaminen vaatii, että olet päivittänyt oman liittosi rekisteriin työpaikkatietosi ja olet sallinnut edunvalvontaan ja työmarkkina-asioihin liittyvät viestit.

Tästä pääset suomenkieliseen UKK:n

Questions and Answer for those working in the IT Service Sector

We had more than 1000 participants on our webinar on Thursday. Thank you to all of you who were watching our webinar about terms of employment in the IT Service Sector on Thursday.

Because the situation can change quickly, we’re not releasing a webinar recording, as it may contain outdated information as early as next week. Instead, below you can find a link to the Q&A, which we will keep up to date and possibly add questions and answers.

Our negotiations are still on-going and we are not participating to the actions of acceleration of the negotiations in the other fields of technology industry. We have reached an agreement on the text of the national collective agreement, but negotiations on general wage increases are still ahead. As the collective agreement is a whole and nothing has been agreed until everything has been agreed, we do not yet publish details. Negotiations on company-specific collective agreements have also started.

Q&A is only intended for members of YTN unions and Tietoala ry members. This page requires a password which we have sent to our member by email. You receive emails from YTN only if you have updated your job details on the register of your own union and you allow emails related to negotiations.

See the questions and answer here

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu