Skip to content

Vihtavuoren tehtaan jatko vaakalaudalla

Julkaistu

Kategoriat

Laukaan Vihtavuoressa olevan Suomen ainoan ruutitehtaan toiminta uhkaa loppua. Ammattiliitot ja tehtaan henkilöstö vetoavat valtiovaltaan tehtaan toiminnan ja kotimaisen ruutituotannon jatkamiseksi.

Laukaan Vihtavuoressa toimivan EURENCO Vihtavuori Oy:n työntekijät, toimihenkilöt ja ylemmät toimihenkilöt marssivat ulos työpaikaltaan eilen illalla kello 22. Protesti kestää vuorokauden. Tehtaalla valmistetaan ruuteja sotilas- ja siviilikäyttöön ja siellä työskentelee runsaat sata henkilöä.

Ulosmarssilla henkilöstö haluaa kiinnittää huomiota tehtaan tulevaisuuteen, joka on vakavasti uhattuna. Nykyinen ranskalainen omistaja EURENCO on ilmoittanut lopettavansa tuotannon, ellei uutta omistajaa löydetä.

Tehdas on Suomen ainoa ruutitehdas. Sen tuotannon loppuminen aiheuttaisi kansallisen puolustus- ja huoltovarmuuden heikkenemistä ja sen lisäksi alueellisesti merkittäviä työllisyysvaikutuksia ja huomattavia vientitulojen menetyksiä.

– Jälleen kerran Suomen hallitus on avainasemassa teollisen toiminnan jatkuvuuden kannalta. Kyse on puolustusvoimien huoltovarmuuden takaamisesta ja työpaikoista, YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari sanoo.

Hän huomauttaa Vihtavuoren ruudin olevan brändi ja kemian alan high tech -tuote, jonka ovat saaneet aikaan suomalaiset ylemmät toimihenkilöt.

– Tästä osoituksena esimerkiksi kaikki huipputason ampujat lataavat Vihtavuoren ruudilla.

Tehtaan henkilöstön sekä heitä edustavien ammattiliittojen edustajat tapaavat tänään tiistaina Helsingissä työministeri Lauri Ihalaisen ja puolustusministeri Carl Haglundin
valtiosihteerin Marcus Rantalan. Tapaamisessa ovat mukana Ylemmät Toimihenkilöt YTN, Ammattiliitto Pro ja teollisuuden ammattiliitto TEAM.
 
Henkilöstön mielestä valtiovallan on tehtävä kaikkensa kotimaisen ruutituotannon jatkumiseksi ja Vihtavuoren tehtaan toiminnan turvaamiseksi. Tämä voi tapahtua tukemalla eri keinoin soveltuvien omistusjärjestelyiden syntymistä tai niiden vaatimia rahoitusjärjestelyjä.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu