Skip to content

Vuoden yritysyhdistys luo uusia toimintatapoja vaativassa ympäristössä

Julkaistu

Kategoriat

Uusien toimintatapojen kehittäminen nosti Finnairin Insinöörit FIRYn valokeilaan yli sadan YTN-yritysyhdistyksen joukosta.  Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n yritysyhdistysryhmä palkitsi FIRYn vuoden yritysyhdistyksenä 2013.

FIRY on esimerkki siitä, että yritysyhdistyksen toiminta suuren murroksen keskellä toimivassa yrityksessä on parhaimmillaan rakentavaa yhteistyötä niin työnantajan kuin yrityksen muiden yhdistysten kanssa.  

Yhdistys näkyy ja viestii niin jäsenille kuin myös YTN:n suuntaan. Toimintatapoja on hiottu tehokkaiksi ja niitä myös uudistetaan. Erityistä kiitosta valitsijoilta FIRY sai toiminnastaan jäsenistöään koskevissa yt-neuvotteluissa.  Yhdistyksen jäsenet etsivät työpajan avulla uusia tapoja selvitä kriisistä mahdollisimman pienin henkilöstövaikutuksin. Saadut tulokset esiteltiin neuvotteluissa työnantajalle.

– Finnairin Insinöörit ymmärtää ja hyväksyy toiminnan lähtökohdat muuttuvassa ja vaativassa ympäristössä. Sen sijaan, että se lamautuisi haasteista, yhdistys toimii tehokkaasti ja vaikuttavasti, yritysyhdistysryhmän puheenjohtaja Ainokaisa Saarinen tiivistää.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun vuoden yritysyhdistys valittiin YTN palvelutoimialoilta.  YTN palvelutoimialoihin kuuluvissa yrityksissä on kaikissa oma työehtosopimus. Oma sopimus vaatii yhdistykseltä neuvotteluosaamista ja hyvää perehtyneisyyttä omiin työehtoihin. 

– Yhdistyksen toimintatavat ja osaaminen ovat vuosien varrella kehittyneet. Olemme iloisia päästessämme palkitsemaan yhdistyksen tästä kehityksestä, Saarinen toteaa.

 Vuoden yritysyhdistys on valittu vuodesta 2005.

Lisätietoja: 

Finnairin Insinöörit FIRY ry:n puheenjohtaja Juha Marjamäki, p. 050 3926470, juha.marjamaki@finnair.fi

Yritysyhdistysryhmän puheenjohtaja Ainokaisa Saarinen, p. 040 5063800, ainokaisa.saarinen@teliasonera.com 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu