Skip to content

Wärtsilä irtisanoo 142

Voimaloita ja merimoottoreita valmistavan Wärtsilän yt-neuvottelut päättyivät 142 vakituisessa työsuhteessa olevan työntekijän irtisanomiseen. Suurin osa irtisanomisista tapahtuu Vaasassa.

Wärtsilän tammikuun lopussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvottelujen alkuperäinen tavoite oli vähentää 200 työpaikkaa Suomessa. Irtisanottavien määrä jäi odotettua pienemmäksi, mutta ylempien toimihenkilöiden ja toimihenkilöiden pääluottamusmies Ralf Holmlund huomauttaa todellisten vähennysten nousevan yli 200:n, kun vakituisten työsuhteiden päälle lasketaan päättyvät määräaikaiset työsuhteet.

Suurin osa irtisanomisista koskee Vaasaa, missä yhtiö työllistää noin 3 000 ihmistä. Irtisanomiset tapahtuvat toukokuun loppuun mennessä. Ylempiä toimihenkilöitä irtisanottavista on 70. Kaikkiaan yhtiöllä on työntekijöitä viidessä osoitteessa Vaasassa, Turussa ja Helsingissä.

Wärtsilä työllisti viime vuoden lopussa 3 776 henkilöä Suomessa. Henkilöstöstä suurin osa on ylempiä toimihenkilöitä, noin 2 300.

Henkilöstövähennykset ovat osa koko konsernin kattavaa tehostamisohjelmaa. Sen tavoitteena on säästää vuositasolla 60 miljoonaa euroa, ja sen odotetaan johtavan maailmanlaajuisesti noin 1 000 työntekijän irtisanomiseen. Wärtsilällä oli viime vuoden lopussa noin 18 700 työntekijää 70 maassa.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu