Skip to content

Yritykset odottavat konkreettisia tuloksia työhyvinvointihankkeelta

Mukaan lähteneet yritykset ovat ymmärtäneet erinomaisesti, että työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittäminen edellyttää kokonaisvaltaista otetta. Kikkakolmosilla asiat eivät etene.

– Yritysten tavoitteena on saada aitoja, mitattavia tuloksia. Yritykset ovat sitoutuneet aidosti kehittämiseen, mikä tarkoittaa käytännössä monia arkisia asioita: osaamista, resursseja, hyvää ja tavoitteellista johtamista ja niin edelleen, kertoo Työkaari kantaa – tuottavaa työhyvinvointia -hankkeen projektipäällikkö Paula Varpomaa Teknologiateollisuus ry:stä.

Hanketta koordinoivat työmarkkinajärjestöt – Teknologiateollisuus, Teollisuusliitto, Ammattiliitto Pro ja Ylemmät toimihenkilöt YTN – ovat lähettäneet alkuvuodesta ”kummeja” yrityksiin ympäri Suomen. Tapaamisissa on selvitetty tarkemmin, millaisia odotuksia ja suunnitelmia yrityksillä on. Selvää on, että yritysten tarpeet vaihtelevat. Jossakin yrityksessä halutaan kehittää työnantajaimagoa ja ikäjohtamista, toisessa taas vaikkapa esimiestyötä ja Leanin mukaista töiden organisointia.

– Yrityksillä on teetetty neljä erilaista kyselyä, joilla selvitetään yritysten lähtötilannetta ja kehittämiskohteita. Kevään aikana järjestettävissä starttityöpajoissa käydään tulokset läpi, ja yritys valitsee kaikkein tärkeimmän kehittämiskohteensa, Varpomaa kertoo.

Työkaari kantaa – tuottavaa työhyvinvointia -hanke alkoi vuodenvaihteessa. Mukana on tällä hetkellä 38 yritystä eri puolilta Suomea: Turusta Kittilään ja Vaasasta Lappeenrantaan. Muutamia pk-yrityksiä mahtuu vielä mukaan.

– Fiilis on oikein hyvä. Yrityksissä odotetaan parannusta niin työhyvinvointiin kuin tuottavuuteenkin. Olen vakuuttunut, että tuloksia syntyy, kuten hankkeen edellisessäkin vaiheessa, Varpomaa iloitsee.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu