Skip to content

Ystävänpäivän seminaarissa pohdittiin it-alan haasteita ja kasvunäkymiä

Seminaarin aluksi kuultiin Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtajan, Jorma Turusen, katsaus ehdotuksiin, joita Ala-Pietilän johtama ICT 2015 -työryhmä teki tammikuussa 2013. Työryhmä arvioi, että ICT-alan kilpailukyky voi palautua muun muassa yhtenäisellä kansallisella IT-palveluarkkitehtuurilla, tutkimus- ja kehitysohjelmalla, alan kasvuyritysten rahoituksen varmistamisella ja koko alan pitkäjänteisellä kehittämisellä. Työryhmän raportti on luettavissa TEM:n sivuilta.

Onnistuneessa tapahtumassa vilkasta keskustelua herätti erityisesti paneelikeskustelu, jossa pohdittiin, miten tietotekniikan palveluala voisi toimia entistä paremmin Suomen kasvun moottorina. Keskustelijat olivat vahvasti sitä mieltä, että ICT-osaaminen ja erityisesti alan sovellukset voivat luoda Suomelle uutta kasvua ja pitää alan työpaikat ja osaamisen Suomessa myös jatkossa. Moni korosti sitä, että kyseessä on ala, jolla osaaminen vanhenee tavallistakin nopeammin. Esille nousivat keskeisesti myös ne suuret odotukset, joita Suomen hallituksen helmikuun lopussa 2013 tapahtuvaan puolivälitarkasteluun kohdistuu niin työntekijä- ja työnantajajärjestöjen puolelta, kuin myös yritysten taholta.

Seminaari kokosi Katajanokan Kasinolle noin neljäkymmentä it-alan toimijaa henkilöstöedustajista yritysjohtoon ja liittojen edustajiin. Seminaarin järjestivät yhteistyössä YTN, Tietoalan toimihenkilöt ja Teknologiateollisuus.

Paneeliin osallistuivat ohjelmistoyrittäjä Ari Rikkilä, puheenjohtaja Esa Koskinen (Tietoalan toimihenkilöt), johtaja Pekka Pellinen (TEK) ja tutkija Olli Martikainen (ETLA).

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu