Skip to content

YTN aloittaa paikalliset keskustelut työehdoista metsäalalla

Metsäteollisuus ry ilmoitti luopuvansa työehtosopimustoiminnasta. Samalla julkisuuteen kerrottiin, että jatkossa työehdot sovitaan paikallisesti. Metsäteollisuuden ylemmillä toimihenkilöillä ei tähän saakka ole ollut työehtosopimusta, joten viesti työehtojen sopimisesta on ilahduttava.

Ylemmät toimihenkilöt YTN reagoi muuttuneeseen tilanteeseen. Se aloittaa pikaisesti paikalliset keskustelut siitä, miten yritysten ylempien toimihenkilöiden työsuhteiden ehdot jatkossa yrityksissä sovitaan.

– Uskomme, että julkisuuteen annettu ilmoitus on vilpitön ja tulevaisuudessa koko henkilöstön työsuhteiden ehdoista halutaan yrityksissä sopia. Siksi kartoitamme tilanteen keskusteluilla ja teemme neuvotteluesitykset pikaisesti, sanoo YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa.

Metsäteollisuudessa on noin 6 000 ylempää toimihenkilöä. He työskentelevät muun muassa laatu-, tutkimus-, tuotekehitys-, projekti- ja johtotehtävissä.

– Heidän panoksensa teollisuudenalan menestykselle on aivan keskeinen. Siksi alan tulevaisuuden kannalta onkin oleellista, että myös ylemmät toimihenkilöt voivat luottaa tulevansa oikein ja hyvin kohdelluiksi työsuhteiden ehtojen osalta, Oksa sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu