Skip to content

YTN antaa tukensa Wärtsilän väelle

Julkaistu

Kategoriat

Wärtsilän Vaasan ylemmät toimihenkilöt ja toimihenkilöt marssivat ulos työpaikaltaan tiistaina 11.1. klo 12.

Joulukuussa päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena 85 wärtsiläläistä sanottiin irti. Osalle heistä tarjottiin kuitenkin haettavaksi uutta työtä yhtiöstä.

Ylemmät Toimihenkilöt YTN pitää vahvaa tulosta takovan Wärtsilän toimintaa koko henkilöstöä väheksyvänä ja antaa kaiken tukensa kaltoin kohdelluille wärtsiläläisille.

– Wärtsilän toiminta on aivan käsittämätöntä. Miltei samalla kun yhtiö antoi positiivisen tulosvaroituksen, se käynnisti yt-neuvottelut mittavista irtisanomisista, YTN:n teknologiateollisuuden vastaava asiamies Jani Huhtamella sanoo.

Yt-neuvottelujen yhteydessä käydyn laatikkoleikin myötä ylemmille toimihenkilöille ja toimihenkilöille on tarjottu jopa 25 prosentin palkanalennuksia vastineena siitä, että he saavat jatkaa yrityksen palveluksessa.

– Kaikesta päätellen työtä on tarjolla, vaikka väkeä nyt vähennetään tuotannollis-taloudellisten syiden perusteella, Huhtamella ihmettelee.

Huhtamellan mielestä henkilöstön ulosmarssi on täysin ymmärrettävä reaktio, kun työnantaja on menetellyt yt-lain hengen vastaisesti.

– Wärtsilän tapaus on jälleen yksi esimerkki siitä, että yt-laki ei toimi kuten sen pitäisi. Yritykset pystyvät irtisanomaan väkeä ja heikentämään työehtoja pelkästään keksimällä uusia organisaatiorakenteita vailla minkäänlaisia taloudellisia perusteita.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu