Skip to content

YTN ei niele Teknologiateollisuuden perusteita raamisopimuksen purkamiselle

Julkaistu

Kategoriat
Avainsanat
YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari ihmettelee Teknologiateollisuus ry:n halua irtaantua viime syksynä sovitusta raamisopimuksesta. Porokarin mielestä Teknologiateollisuuden perustelut ovat ylimitoitettuja ja lietsovat talouden epävarmuutta.

– Ei teknologiateollisuuden näkymät ole niin merkittävästi viime syksyn takaisesta muuttuneet, että niiden varjolla pitäisi laittaa koko raamisopimuksen kohtaloa vaakalaudalle, hän toteaa.

Teknologiateollisuus ilmoitti tänään aloittavansa sopimuskumppaniensa kanssa keskustelut, miten heikentynyt taloustilanne vaikuttaa yrityksissä syksyllä käytäviin palkantarkistusneuvotteluihin. Teknologiateollisuuden mielestä taloustilanne on heikentynyt viime syksystä niin merkittävästi, että keskustelut raamisopimuksesta poikkeavista palkankorotusten mitoituksista ja toteutuksesta on syytä käydä.

Porokari ei perusteluja allekirjoita. Hän huomauttaa Teknologiateollisuuden olleen koko ajan tyytymätön raamisopimukseen. Porokarin mielestä Teknologiateollisuuden venkoilu asettaa sen ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n luotettavuuden sopimuskumppanina koetukselle.
YTN:n varapuheenjohtaja Heikki Kauppi on samoilla linjoilla. Hänen mielestään Teknologiateollisuus sortuu hätävarjelun liioitteluun esittäessään uusia neuvotteluja raamisopimuksesta.
– En näe tilannetta näin dramaattisena, Kauppi toteaa.
Raamisopimuksen allekirjoittaneiden keskusjärjestöjen on arvioitava, poikkeaako taloudellinen kehitys erittäin merkittävästi raamisopimuksen tekohetkellä arvioidusta. 
Teknologiateollisuuden sopimuksessa on kirjaus, jonka mukaan tässä tilanteessa poikkeaman vaikutuksista sopimuskorotuksiin tulee neuvotella ja sopia. Jos neuvottelut päättyvät tuloksettomina, osapuolet voivat irtisanoa sopimukset elokuun loppuun mennessä, jolloin ne päättyvät lokakuun viimeinen päivä.

Pertti_Porokari 3T-lehdessä

Heikki Kauppi Tekniikka & Taloudessa


Teknologiateollisuus ry

 

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu