Skip to content

YTN energia-alalla neuvottelut käynnistyvät alkuvuodesta

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n energia-alan työehtosopimus päättyy ensi tammikuun viimeisenä päivänä. YTN ja Energiateollisuus ET ovat sopineet ensimmäisen neuvotteluajan loppiaisviikolle. Silloin sovitaan lisää aikoja, jolloin uutta sopimusta aletaan tehdä.

Energiateollisuuden neuvottelutoimintaa koordinoi energiayhtiöiden ylempien toimihenkilöiden luottamusmiehistä koostuva taustaryhmä. Taustaryhmässä on edustettuna sekä alan suurimmat Suomessa toimivat yritykset että pk-yritykset.

Taustaryhmä on hionut neuvottelutavoitteita pitkin syksyä kokouksissaan. Alan syksyn luottamusmiesseminaarissa käsiteltiin tavoitteita. Samoin samassa yhteydessä järjestetyssä, seminaarissa kaikkien henkilöstöryhmien luottamusmiehet paneutuivat tuleviin neuvotteluihin.

Muut henkilöstöryhmät ovat aloittaneet neuvottelut joulukuussa. Sähköliitto käy neuvottelut Palvelualojen työnantajat Paltan ja ET:n kanssa; neuvotteluaikoja on sovittu pitkälle tammikuuhun saakka. Myös toimihenkilöillä eli Ammattiliitto Prolla ja Suomen Konepäällystöliitolla on sovittuja aikoja ET:n kanssa.

– Teemme tiivistä yhteistyötä muiden liittojen kanssa neuvotteluiden kuluessa, sanoo alan vastuullinen asiamies Jouko Malinen.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu