Skip to content

YTN haluaa kasvua tukevan sopimuksen

YTN haluaa kasvua tukevan sopimuksen

Ylemmät Toimihenkilöt YTN haluaa maahan vaihtoehdottoman leikkauslinjan sijaan sopimusratkaisun, joka tukee talouskasvua. Leikkauksia on ajanut maan hallitus, jota työnantajat ovat tähän saakka myötäilleet. Useiden kansantalouden asiantuntijoiden mukaan leikkauksilla syvennetään kysyntälamaa ja lisätään työttömyyttä lyhyellä tähtäyksellä.

-Palkansaajapuolelta on esitetty nykysopimuksille jatkoa nollalinjalla ja sen jälkeen siirtymistä Ruotsin-mallin mukaiseen vientivetoiseen palkkapolitiikkaan. Tätä ehdotusta on syytä lämpimästi tukea. Vientisektorilla on käsissään maamme vaurastumisen avaimet. Siksi on luonnollista, että se määrittelee jatkossa työmarkkinaratkaisujen korotusvaran, sanoo YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari.

YTN:n varapuheenjohtaja Heikki Kaupin mielestä Teknologiateollisuuden tuore kannanotto yritysverojärjestelmän uudistamisesta investointeja suosivaan suuntaan on oikeansuuntainen.

-Suomen heikon kilpailukyvyn keskeinen syy on tuottavuus- ja tuotekehitysinvestointien vähäisyys. Ottamalla
tässäkin mallia Ruotsista, jossa investointivarauksiin käytettäviä voittoja ei veroteta, voidaan investointien lamaamme saada merkittävä piristysruiske. Jo pelkkä tieto tätä verouudistusta koskevan valmistelun aloittamisesta koettaisiin myönteisenä, Kauppi toteaa.

Innnovaatioiden vauhdittamiseksi hallituksen tulisi lisäksi kiireesti peruuttaa koulutukseen ja tutkimukseen esittämänsä säästöt. Näin saataisiin kasvu kestävälle uralle.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu