Skip to content

YTN hylkäsi Teknologiateollisuuden tarjouksen

Julkaistu

Kategoriat

Ylemmät toimihenkilöt YTN:n hallitus hylkäsi tänään perjantaina 30.9. yksimielisesti Teknologiateollisuuden tarjouksen uudeksi työehtosopimukseksi.

YTN:n mielestä tarjottu palkankorotustaso on täysin riittämätön. Se ei ota huomioon tuottavuuden nousua eikä yleistä palkka- ja hintakehitystä.

Lisäksi teknologiateollisuuden sopimuskorotukset ovat olleet muita aloja pienempiä jo useamman vuoden ajan.

Työnantaja ei myöskään ollut valmis hyväksymään palkansaajapuolen yhdessä tavoittelemia työelämän laatuun ja työehtoihin liittyviä parannuksia.

YTN:n hallitus päätti saattaa työriidan YTN:n ja Teknologiateollisuuden välisen työehtosopimuksen mukaisen sovintolautakunnan käsiteltäväksi.

YTN:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 3.10.

Sopimukseton tila alkaa

Teknologiateollisuuden palkansaajien työehtosopimukset menevät umpeen perjantaina 30.9. puoliltaöin. Sopimukseton tila alkaa lauantaina koko alalla.

YTN:n teknologiateollisuuden vastaava asiamies Jani Huhtamella muistuttaa, että työehtosopimus on kuitenkin edelleen voimassa niin sanotun jälkivaikutuksen vuoksi.

– Sopimuksettoman tilan aikana työehtosopimukseen kirjatut työsuhteen ehdot siirtyvät osaksi henkilökohtaista työsopimusta, Huhtamella sanoo.

Tarkkana pitää kuitenkin olla, että ei lähde sopimuksettoman tilan aikana tekemään muutoksia henkilökohtaiseen sopimukseensa, sillä ne saattavat osoittautua heikennyksiksi.

– Henkilökohtaiset työsopimukset ovat voimassa normaaliin tapaan myös sopimuksettomassa tilassa, Huhtamella sanoo.

Uutiset ja tiedotteet

Asiointipalvelu